ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΜΑΥΡΗ ΤΕΤΑΡΤΗ.


  Την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 βροντερό μήνυμα εστάλη στην Κυβέρνηση από την ακριτική Ορεστιάδα με την πολυπληθή συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση και πορεία της «Μαύρης Τετάρτης». 


  Την κινητοποίηση διοργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Ορεστιάδας, η Ένωση Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ορεστιάδας και Περιφέρειας, ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Βορείου Έβρου, ο Εμπορικός Σύλλογος Ορεστιάδας, το Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας και ο Δικηγορικός Σύλλογος Ορεστιάδας. Συμμετείχαν  ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου – Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνός, ιερείς της πόλης, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου,   δάσκαλοι, καθηγητές, αγρότες, δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι.
 
 Τα καταστήματα, τα γραφεία και οι υπηρεσίες σ’ όλες τις πόλεις του Βορείου Έβρου παρέμειναν κλειστά, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε μπροστά από το Εργατικό Κέντρο της Ορεστιάδας, ακολούθησε πορεία με πανό και μαύρες σημαίες στις κεντρικές οδούς της πόλης και κατέληξε στην κεντρική πλατεία, όπου έγιναν ομιλίες, εκδόθηκε ψήφισμα, που επιδόθηκε στα γραφεία των βουλευτών Έβρου και ορίστηκε επιτροπή αγώνα, που ταξίδεψε στην Αθήνα και επέδωσε το ψήφισμα στους αρμόδιους υπουργούς. Όλοι διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην αποψίλωση των δημόσιων υπηρεσιών της πόλης (Δ.Ο.Υ. – Ι.Κ.Α.) και στην οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης, που οδηγεί στο κλείσιμο των επιχειρήσεων και των καταστημάτων στην περιοχή του Βορείου Έβρου, στην υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων και στην ερημοποίηση της ακριτικής περιοχής.   


 

  VELOSNEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου