ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 24 Απριλίου 2016

190η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ



ΠτΔ στο Μεσολόγγι: Οι αθάνατοι πρόγονοι μας δίδαξαν ότι τα δεσμά σπάνε με πίστη και αγώνα.


 24.4.2016  ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 190η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ :

 Εδώ και 190 χρόνια, το πανανθρώπινο μήνυμα που εκπέμπει το Μεσολόγγι στην Ελλάδα, την Ευρώπη, σ’ όλον τον Κόσμο είναι το ίδιο, όποια και αν είναι η συγκυρία: Υπεράσπιση, μέχρι θυσίας, του Ανθρώπου, της αξίας του, της ελευθερίας του και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς του.

 Σήμερα, μέσα στη διπλή βαθιά κοινωνικοοικονομική και προσφυγική κρίση, οι αθάνατοι πρόγονοί μας με την θυσία της Εξόδου του Μεσολογγίου και τον όλο αγώνα τους για την απελευθέρωσή τους από τον τουρκικό ζυγό, στέλνουν ξανά σ’ εμάς, τους απογόνους τους, αλλά και σ’ όλη την Υφήλιο το ίδιο μήνυμα: Για την έξοδο από την κοινωνικοοικονομική κρίση, Δικαιοσύνη, Κοινωνικό Κράτος Δικαίου. Και για την έξοδο από την προσφυγική κρίση, Ανθρωπισμός και Αλληλεγγύη. Όπως ακριβώς το είπε ο Διονύσιος Σολωμός, στους «Ελεύθερους Πολιορκημένους»: «Συχνά τα στήθια εκούρασα, ποτέ την καλοσύνη».

 Ειδικά για μας, τους Έλληνες, τούτες τις κρίσιμες στιγμές για τον Τόπο και τον Λαό μας ισχύει, στο ακέραιο, ο ακόλουθος στίχος του Διονυσίου Σολωμού και πάλι από τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους»: «Πάντ’ ανοιχτά, πάντ’ άγρυπνα τα μάτια της ψυχής μου».

 Αιωνία η Μνήμη τους.
 


ΠΗΓΗ: OLYMPIA.GR

WWW.VELOSNEWS.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου