ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Γιορτή της Μηλίνας 2016 στο χωριό Πλάτη του Έβρου


Πολλές πίτες και χορούς περιελάμβανε η φετινή Γιορτή Μηλίνας, όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε χρόνο από το 2003 που ξεκίνησε, στο Τρίγωνο του Έβρου.

Πρωτεργάτες των εκδηλώσεων αυτών ήταν ο τότε Πρόεδρος Τριγώνου Αττικής Γιώργος Μαυρογιαννίδης μαζί με το Χρήστο Δεληδήμου,  οι οποίοι, με τον τότε Δήμαρχο Τριγώνου ήταν οι εμπνευστές και αυτοί που κατάφεραν να εδραιώσουν τη Γιορτή Μηλίνας στο Τρίγωνο Έβρου.
Στο φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν εννέα σύλλογοι, ενώ παραδοσιακοί χορευτές έδωσαν τη δική τους νότα στην εκδήλωση. Συγκεκριμένα, στο διαγωνισμό φέτος συμμετείχαν οι σύλλογοι γυναικών : Κομάρων, Πενταλόφου, Ορμενίου, Φτελιάς, Δικαίων, Άρζου, Πλάτης, Σπηλαίου και Ελιάς.
Βραβεύτηκαν οι Τριγωνιώτες στην καταγωγή για την προσφορά τους : Ο Αντώνης Τσακιρόπουλος για τις νίκες που μας χάρισε στο βόλεϊ, στην Ορεστιάδα, στον Ολυμπιακό αλλά και στην Εθνική Ελλάδας. Ο παλαιός ποδοσφαιριστής της Καβάλας Βαγγέλης Καπετανίδης και οι Πρόεδροι των συλλόγων Τριγώνου της Θεσσαλονίκης και της Αττικής.
Νικητής του διαγωνισμού για το έτος 2016 είναι ο σύλλογος γυναικών Πενταλόφου !!!
Από τη βράβευση του Συλλόγου Τριγώνου Νομού Έβρου με έδρα την Αττική, στην γιορτή της Μηλίνας στην Πλάτη του Έβρου, για την προσφορά του συλλόγου στη δημιουργία του εθίμου.
Άξιοι Βορειοεβρίτες συνεχιστές της παράδοσης και της αναβίωσης των Εθίμων μας, πάντα τέτοια.

Και του χρόνου στο χωριό του νικητή …



 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου