ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΙΩΤΙΣΣΑ ΚΑΠΕΤΑΝΙΣΣΑ ΔΟΜΝΑ ΒΙΖΒΙΖΗ (ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ)


Η Ένωση Γυναικών Θράκης Αθήνας ΔΟΜΝΑ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΗ ΒΙΖΒΙΖΗ το πρωί της Κυριακής 19 Μαρτίου 2017 οργάνωσε για μία ακόμη χρονιά εκδήλωση τιμής και μνήμης στη Θρακιώτισσα Καπετάνισσα Δόμνα Βιζβίζη αλλά και όλους τους Ήρωες του 1821 στον Κήπο των Ηρώων του Πεδίου του Άρεως και συγκεκριμένα μπροστά από την προτομή της Ηρωίδας Δόμνας Βιζβίζη.
Με τη συμπαράσταση της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων και τη συμμετοχή της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νότιας Ελλάδας καθώς και Πολιτιστικών Συλλόγων απ’ όλη τη Χώρα, η εκδήλωση ξεκίνησε με μνημόσυνο προς τιμή των πεσόντων ηρώων, συνεχίστηκε με την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας για τον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων από τον τουρκικό ζυγό από τον Αντιπρόεδρο της Μακεδονικής Εστίας Στρατηγό εν αποστρατεία Ανδρέα Ευαγγελίδη και με σύντομη ομιλία της  Προέδρου της Ένωσης Γυναικών Θράκης Αθήνας ΔΟΜΝΑ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΗ ΒΙΖΒΙΖΗ Αναστασίας Χουρδάκη για την ιστορία και προσφορά της Δόμνας Βιζβίζη. Οι ομιλητές αναφέρθηκαν επίσης στη σύνδεση των ηρωικών αγώνων του χθες με το σήμερα.


Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, της ΠΑ.Ο.Ν.Ε. και όλων των Πολιτιστικών Συλλόγων.


Η Εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το ψάλσιμο του Εθνικού μας Ύμνου και την αναφώνηση  ΑΘΑΝΑΤΟΙ από όλους τους παρευρισκομένους.
Συγχαρητήρια στους εμπνευστές και διοργανωτές αυτής της υπέροχης εκδήλωσης, που έδωσε την ευκαιρία να τιμήσουμε τους ήρωες προγόνους μας και να διδαχθούμε από το παράδειγμά τους.



Δείτε στιγμιότυπα …





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου