ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΡΑΚΗΣ 2017 – ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗΣ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Το απόγευμα της Τετάρτης 10 Μαΐου 2017 στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών πραγματοποιήθηκε από την Πανθρακική Ομοσπονδία Νότιας Ελλάδας η εσπερίδα με θέμα: «Η Θράκη σταυροδρόμι Πολιτισμού και Ανάπτυξης» - Εθνικό Πλεονέκτημα στο Νέο Αιώνα, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ελευθέρια Θράκης 2017».
Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό από τον Πρόεδρο της ΠΑ.Ο.Ν.Ε. Κωνσταντίνο Πολυχρονίδη. 
Ο πτέραρχος ε.α. Κωνσταντίνος Ιατρίδης μίλησε για τις μειονότητες της Θράκης και προλόγισε τον Πομάκο Δημοσιογράφο από τη Ροδόπη Ιμάμ Αχμέτ, διευθυντή της Πομακικής εφημερίδας «Ζαγάλισα» και Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα  «Μουσουλμανική Μειονότητα – Διαχρονική πολιτική  πρακτική και διείσδυση στη Δυτική Θράκη».
Ακολούθησε η διδάκτορας λαογραφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συγγραφέας Βασιλική Χαραλάμπους – Παναγιωτοπούλου με το θέμα: «Χρώματα λεβεντιάς και μεγαλείου του λαού της Θράκης στην αέναη ροή του χρόνου».
Αμέσως μετά ο Χρίστος Δανάκης με τη γκάιντα του χρωμάτισε την αίθουσα και ταξίδεψε τους ακροατές στη Θρακική μουσική παράδοση.
Ο καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτιστικών Επιστημών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Ο Ιωάννης Μάζης, ανέπτυξε το ιδιαίτερα ενδιαφέρον θέμα «Οι γεωπολιτικές αναγνώσεις της συγκυρίας στην Ανατολική Μεσόγειο: Ελληνοτουρκικές σχέσεις υπό το φως του Νεοθωμανισμού της κυβερνήσεως Ερντογάν».
Στο τέλος, ο συγγραφέας Μιχάλης Χαραλαμπίδης παρουσίασε για τη Θράκη το θέμα : Όταν η ιστορία, η γεωγραφία και ο τόπος σου φέρνουν δώρα, πρέπει να είσαι έτοιμος να τα δεχθείς και να τα καλλιεργήσεις».
Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Εβρίτισα δημοσιογράφος Αφέντρα Βαρσαμακίδου.
Η εκδήλωση έκλεισε με την προσφορά αναμνηστικών πλακετών στους ομιλητές από μέλη του Δ.Σ. της ΠΑ.Ο.Ν.Ε.
Δείτε το video :
Δείτε το απόσπασμα από το δελτίο της ΕΡΤ (11 Μαιου 2017) :
Ακόμη μια εκδήλωση της ΠΑ.Ο.Ν.Ε. ολοκληρώθηκε με επιτυχία και μας έδωσε την ευκαιρία για προβληματισμό σχετικά με την ιστορική διαδρομή, το μέλλον της Θράκης και τη σημασία της για τη Χώρα μας.
Συγχαρητήρια στη διοργανώτρια!   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου