ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

9ο ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ 2017 – ΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ ΣΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΗ ΔΡΑΜΑ


Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκαν οι εκδηλώσεις του 9ου Πανθρακικού Ανταμώματος, που πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουνίου, 1 και 2 Ιουλίου στη Δράμα, με συνδιοργανωτές την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματίων και το  Σύλλογο Εβριτών Δράμας «Ο ΕΒΡΟΣ».
Παρά τον καύσωνα με τους 43ο C, οι ογδόντα τρεις συμμετέχοντες σύλλογοι με τα χορευτικά τους έδωσαν δυναμικό το παρόν, τραγούδησαν, χόρεψαν, αντάλλαξαν χειραψίες, αγκαλιάστηκαν και θυμήθηκαν το παρελθόν και τις ρίζες τους.

Την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017, έγιναν στο ξενοδοχείο ΥΔΡΑΜΑ τα εγκαίνια της πολυδιάστατης έκθεσης με παρουσίαση έργων σύγχρονης και λαϊκής τέχνης, εικονογραφιών και φορεσιών, με τίτλο: «Η Θράκη από το χθες… στο σήμερα και το αύριο».

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας έλαβε χώρα το παιδικό αντάμωμα, με τη συγκέντρωση των μικρών χορευτών στην Πλατεία Ελευθερίας. Ακολούθησε  χορευτική παρέλαση και χορευτικό πρόγραμμα. Δώδεκα σύλλογοι έδωσαν το παρόν, περπάτησαν, χόρεψαν και τα αερόστατά τους ταξίδεψαν στο Δραμινό ουρανό. Οι ελπίδες του Θρακικού Ελληνισμού ήταν εκεί. 

   Το Σάββατο 1 Ιουλίου 2017 το απόγευμα άρχισαν να καταφθάνουν οι σύλλογοι με τα χορευτικά τους. Η πλατεία Ελευθερίας γέμισε, η χορευτική παρέλαση ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα, ενώ προηγουμένως εκπρόσωποι των συλλόγων με τα λάβαρά τους παρευρέθηκαν στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό, όπου τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλου. 
Στο γήπεδο της Δόξας Δράμας τη γιορτή άνοιξε το μουσικό σχήμα «ΟΔΡΥΣΕΣ». Ο ήχος της γκάιντας, της λιούρας και των υπόλοιπων οργάνων ξεσήκωναν τους πάντες και ο «τρανός χουρός» κράτησε μέχρι και περασμένα μεσάνυχτα. 
Στις 9 το βράδυ ξεκίνησε στο χώρο του ιστορικού γηπέδου, το δρώμενο στο οποίο συμμετείχε, με μια καταπληκτική ερμηνεία, η ηθοποιός Μελίνα Μποτέλλη, η χορωδία του Συλλόγου Εβριτών Ν. Δράμας «Ο Έβρος», το μουσικό σχήμα «Φασαριόζο» και αντιπρόσωποι από κάθε σύλλογο. Η συγκίνηση όλων ήταν έκδηλη όταν έγινε αναφορά στην προσφυγιά και τις διώξεις του Θρακικού Ελληνισμού.
Την Κυριακή 2 Ιουλίου 2017 στις 12.00 στην κεντρική πλατεία της Δράμας έπεσε η αυλαία του 9ου Πανθρακικού Ανταμώματος με το αποχαιρετιστήριο γλέντι από το παραδοσιακό σχήμα ΕΜΠΕΙΡΟΤΕΧΝΕΣ και τη συνδρομή της Θρακιώτισας Φωτεινής Καζακίδου. 
Το 9ο Πανθρακικό Αντάμωμα τίμησε με την παρουσία της η υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Κόλια – Τσαρουχά, ο Αντιπρόεδρος της ΠΑ.Ο.Ν.Ε . κ. Πασχάλης Σταυρίδης και ο πρόεδρος της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. κ. Δημήτρης Κελεμίδης.
Ένα καθιερωμένο αντάμωμα γεμάτο παράδοση, τέχνη, θρακιώτικη μουσική, δρώμενα και χορευτικά συγκροτήματα απ’ όλη την Ελλάδα, έλαβε τέλος.  

Δείτε το video :
(6 λεπτά video που αξίξει να δείτε)
Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία ... Καλή αντάμωση στο επόμενο. 
 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου