ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Ο Έβρος σε ρυθμούς «Via Egnatia»

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργανώνει το 3ο Φεστιβάλ Via Egnatia, από τις 13 Αυγούστου έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2017, με πληθώρα πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Ειδικότερα, στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 2 και την Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου 2017.
Το Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου, στις 10:00, μπροστά στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ στην Αλεξανδρούπολη (Βασιλέως Αλεξάνδρου και Ψαρών) διοργανώνεται Δραστηριότητα – Παιχνίδι για παιδιά με την ονομασία «Ταξιδεύοντας στο χρόνο» σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στις 17:30, στο χώρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές δράσεις υπό τον τίτλο «Ζώντας στο χτες και στο σήμερα στη Via Egnatia».
Στις 18:30 ξεκινά ο αγώνας δρόμου στα χνάρια της Ιστορίας και της Αρχαίας Εγνατίας Οδού με την επωνυμία «VIA EGNATIA RUN 2017». Ο αγώνας «VIA EGNATIA RUN», αφού υλοποιήθηκε με επιτυχία για πρώτη φορά το 2016 στον Έβρο (16.000 μ.), φέτος «μεγαλώνει», γίνεται ημιμαραθώνιος (πιστοποιημένη μέτρηση 21.097 μ.) και είναι έτοιμος να «χαρίσει» νέες δρομικές προκλήσεις στους συμμετέχοντες. Η αφετηρία είναι στα Δημοτικά Ιαματικά Λουτρά Τραϊανούπολης. Παράλληλα, έχει προγραμματιστεί στις 19:00 Λαϊκός αγώνας – Δυναμικό Βάδισμα 3.500 μ., με αφετηρία το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης και αγώνας δρόμου 800 μ. για παιδιά και ΑμεΑ, με αφετηρία Κτίριο Π.Ε. Έβρου. Και οι τρεις διαδρομές έχουν τερματισμό το ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ στην Αλεξανδρούπολη .
Το πρόγραμμα της ημέρας εμπλουτίζεται στις 20:00 με χορογραφίες σε ρυθμούς Via Egnatia από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ritmo de Arte» στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ. Στις 21.00 θα γίνει η τελετή απονομής των μεταλλίων και των επάθλων στους νικητές όλως των κατηγοριών του «VIA EGNATIA RUN 2017», θα ακολουθήσει show πυροτεχνημάτων και η βραδιά ολοκληρώνεται με συναυλία από το νεανικό συγκρότημα «DECHO» επίσης στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ.
Την Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση σε τμήμα της Αρχαίας Εγνατίας Οδού. Σημείο συγκέντρωσης ορίζεται το ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ στην Αλεξανδρούπολη και ώρα 09:00. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2551355325 08.30 – 15.00 και με e-mail στη διεύθυνση politismos@gmail.com Οι συμμετέχοντες θα μετακινηθούν δωρεάν με λεωφορείο.
Στις 18:00, μπροστά στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ, θα δημιουργηθεί ένα πρωτότυπο διαδραστικό εργαστήρι προβολής παραδοσιακών επαγγελμάτων (Καροποιού, Σαγματοποιού, Υφαντικής, Αγγειοπλάστη, Ντενεκετζή, Οργανοποιού, Καλαθοπλέκτη κα) σε συνεργασία με το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης.
Η βραδιά θα κλείσει στις 21:00 με συναυλία από το παραδοσιακό συγκρότημα «ΘΡΑΚΟΜΕΛΟ» και παρουσίαση θρακιώτικων χορών από τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις στην ιστοσελίδα www.peevrou.eu




ΠΗΓΗ: Περιφερειακή Ενότητα Έβρου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου