ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Πέντε μέρη του κόσμου που απαγορεύεται να επισκεφθείς !

Κάποια σημεία στον πλανήτη μας μπορούν να τα δουν ελάχιστοι καθώς η πρόσβαση είναι απαγορευμένη στο κοινό...
1.      Γαλλία Το σπήλαιο Λασκώ
Βρίσκεται στη νοτιοδυτική Γαλλία και φιλοξενεί μερικά από τα πιο διάσημα δείγματα προϊστορικής ζωγραφικής. Ανακαλύφθηκε από μια ομάδα εφήβων το 1940 και έγινε ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Ωστόσο, το σπήλαιο που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO σφραγίστηκε για το κοινό το 1963, επειδή η αναπνοή και ο ιδρώτας των επισκεπτών, η παρουσία φωτός και οι αλλαγές στην κυκλοφορία του αέρα είχαν βλάψει τα έργα ζωγραφικής. Το Λασκώ II, είναι ένα αντίγραφο των κυριότερων τμημάτων του διάσημου σπηλαίου που άνοιξε το 1983 για τους επισκέπτες.
2.      Τα μυστικά αρχεία του Βατικανού
Κρυμμένα μέσα στα τείχη της πόλης του Βατικανού, τα μυστικά αρχεία του Βατικανού, κρύβουν χιλιάδες σημαντικά ιστορικά έγγραφα σε ράφια που εκτείνονται σε μήκος 52 μιλίων. Περιλαμβάνουν αλληλογραφία μεταξύ του Βατικανού και μερικών από τις πιο διάσημες ιστορικές προσωπικότητες του κόσμου μας, όπως ο Μότσαρτ, η Βασίλισσα Ελισάβετ Ι και ο Αδόλφος Χίτλερ. Τα αρχεία, που είναι προσωπική ιδιοκτησία του Πάπα, δεν είναι προσβάσιμα στο κοινό. Επιστήμονες διακεκριμένων πανεπιστήμιων μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να να έχουν πρόσβαση σε κάποια από τα πολύτιμα έγγραφα, αλλά ακόμα και αν αυτή τους δοθεί, κανένα έγγραφο μετά το 1939 δεν διατίθεται για δημόσια προβολή.
3.     Το νησί των Φιδιών, Βραζιλία
Πρόκειται για ένα μικροσκοπικό νησί στα παράλια της Βραζιλίας που φιλοξενεί πάνω από 4.000 θανατηφόρα φίδια. Το νησί θεωρείται τόσο επικίνδυνο με αποτέλεσμα η κυβέρνηση της Βραζιλίας να απαγορεύσει την πρόσβαση στους επισκέπτες. Εξαίρεση κάποιοι επιστήμονες που περιστασιακά αποτολμούν να το επισκεφθούν για έρευνα.
4.      Η κρεβατοκάμαρα της βασίλισσας, Αγγλία
Η κρεβατοκάμαρα της βασίλισσας στο Μπάκιγχαμ είναι απαγορευμένη ζώνη για τους επισκέπτες. Το δωμάτιο θεωρείται από τα καλύτερα φυλασσόμενα σημεία στην Αγγλία, ειδικά μετά το 1982, οπότε και ο Μάικλ Φάγκαν κατάφερε να μπει στο βασιλικό υπνοδωμάτιο και να μείνει εκεί για 10 ολόκληρα λεπτά, προτού η Ελισάβετ καταφέρει να σημάνει συναγερμό.
5.      Δωμάτιο 39, Βόρεια Κορέα
Μυστήριο καλύπτει πολλούς τομείς της ζωής στη Βόρεια Κορέα, αλλά ακόμη πιο μυστηριώδες θεωρείται το Δωμάτιο 39 που βρίσκεται στη μακρινή χώρα. Είναι στο κτίριο του Εργατικού Κόμματος στην Πιον-Γιανγκ και δημιουργήθηκε στη δεκαετία του 1970 από τον Κιμ Γιονγκ Ιλ, τον πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ουν, του σημερινού ηγέτη της Βόρειας Κορέας. Η πρόσβαση στο δωμάτιο είναι απαγορευμένη. Από πολλούς θεωρείται ότι έχει να κάνει με υποθέσεις υποθέσεις που αφορούν όπλα, εμπόριο ναρκωτικών και παραχάραξη χρημάτων.
ΠΗΓΗ: TROMAKTIKO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου