ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Ελληνικός καφές: Τα οφέλη του στην υγεία μας ...

Μπορεί στις δυτικές κοινωνίες τα τελευταία χρόνια να έχουν εξαλειφθεί τα λοιμώδη νοσήματα, όμως αυτά που πλέον ταλαιπωρούν το σύγχρονο κόσμο, είναι τα χρόνια νοσήματα, όπως είναι ο Διαβήτης και το Αλτσχάιμερ. Μπορεί ο ελληνικός καφές να περιορίσει νοσήματα όπως ο διαβήτης και το αλτσχάιμερ;
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Φινλανδία και διήρκεσε 12 χρόνια, έδειξε πως όσοι πίνουν τακτικά καφέ έχουν λιγότερες πιθανότητες για σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.
Επίσης η κατανάλωση καφέ 3 με 5 φλιτζάνια την ημέρα θα μπορούσε να μειώσει κατά 20 % το κίνδυνο της ασθένειας του Αλτσχάιμερ.
Η μέτρια κατανάλωση καφέ ( 1 φλιτζάνι την ημέρα ) συνδέεται ήδη με ένα μειωμένο ρίσκο θανάτου της τάξης 5-6%.
Μπορεί να φαίνονται μικρά ως ποσοστά, αλλά αν λάβουμε υπ’ όψιν τους χιλιάδες ανθρώπους που πίνουν ελληνικό καφέ στην Ελλάδα, το γενικό αποτέλεσμα των ωφελειών του γίνεται σαφέστατα τεράστιο.

Όλα τα παραπάνω μας δείχνουν ότι ο ελληνικός καφές μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια υγιεινή επιλογή, που με την κατανάλωση του μπορεί να μας οδηγήσει προς μια μακροβιότερη και ποιοτικότερη ζωή, προς ένα γενικότερο ‘ευ ζην’ ενώ θα πρέπει πάντοτε να συνδυάζονται με ένα υγιεινό τρόπο ζωής, ισορροπημένη διατροφή και άσκηση.

Βασιλειος E. Κατσίλας, Διατροφολόγος-Διαιτολόγος,BScΠΗΓΗ: diatrofi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου