ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Το θρυλικό άρθρο της Sabah για την Άλωση: «Πήραμε με τη βία την Ιωνία και φοβόμαστε ότι κάποια ημέρα θα την πάρουν πίσω»


Σαν σήμερα πριν από 565 χρόνια ο Ελληνισμός έχανε δια παντός (;) την πρωτεύουσά του την Κωνσταντινούπολη, από τα στίφη των τουρκικών βαρβαρικών ορδών. Παρόλα αυτά ο Ελληνισμός συνέχισε να ζει στην Μικρά Ασία και στην Πόλη για άλλους πέντε αιώνες παρά τα όσα υπέφερε από τον Τούρκο κατακτητή.

Όμως ήρθαν κι άλλες αποφράδες ημέρες και μάλιστα όλες μαζεμένες στον 20ο αιώνα, όπως τον Σεπτέμβριο του 1922, όταν και ξεριζώθηκε ο μικρασιατικός Ελληνισμός κατόπιν απίστευτων σφαγών και ακολούθησαν οι οργανωμένοι διωγμοί του 1945, 1955, 1963 και 1974 κατά τους οποίους εκδιώχθηκε η άλλοτε ακμάζουσα ελληνική μειονότητα της Πόλης.
Έτσι οι εστίες των Ελλήνων που υπήρχαν στην Ιωνία για πάνω από 3.000 χρόνια έπαψαν να καίνε.
Όλη η Μικρασία στην οποία κατοικεί σήμερα ο τουρκικός λαός είναι… κλεμένη. Φυσικά δεν ζητάμε νέους πολέμους, αλλά τουλάχιστον την αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας και να μην εορτάζουν κάθε χρόνο οι Τούρκοι την καταλήστευση των αρχέγονων ελληνικών εδαφών με αυτόν τον προκλητικό τρόπο

Με ένα εντυπωσιακά ειλικρινές άρθρο, το οποίο δημοσιεύθηκε τπ 2009 στην τότε έγκυρη εφημερίδα «Sabah», από τον Εngin Αrdic, γνωστό συγγραφέα και δημοσιογράφο στην Τουρκία, στηλιτεύεται ο τουρκικός τρόπος εορτασμού της πτώσης της Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαΐου…
Στο εν λόγω άρθρο ο συγγραφέας παρουσιάζει μια σειρά από αλήθειες τις οποίες και το κεμαλικό και το ερντογανικό ισλαμικό καθεστώς εδώ και δεκαετίες προσπαθούν να καταπνίξουν.




ΠΗΓΗ: PRONEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου