ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

28 Χρόνια Γιορτές Παλιάς Πόλης – Ξάνθη 2018


Το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης και η Οργανωτική Επιτροπή διοργανώνουν τις Γιορτές Παλιάς Ξάνθης 2018 που φέτος συμπληρώνουν είκοσι οχτώ (28) χρόνια ζωής.

Σε αυτή τη μαγική γωνιά της Ξάνθης, την Παλιά Πόλη, «τη διατηρητέα», δημιουργήσαμε «μαζί» τις Γιορτές Παλιάς Ξάνθης, με αγάπη, ευαισθησία και σεβασμό στην ιστορία του μοναδικού αυτού παραδοσιακού οικισμού. Γιορτές που χρόνο με το χρόνο εμπλουτίζουν το περιεχόμενο τους, πλαταίνουν τους ορίζοντες και τις αναζητήσεις τους. Εμείς οι Ξανθιώτες αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στον Πολιτισμό διότι αποτελεί τη μοναδική οδό για ένα κόσμο ειρηνικό, δημιουργικό και ανθρώπινο.  Αποδεικνύουμε ότι ακόμα και σε καιρούς αβεβαιότητας και κρίσης, ο πολιτισμός ως αναφαίρετο δικαίωμα, αποτελεί το πιο γνήσιο και βαθιά ριζωμένο στοιχείο μας, και κανένας οικονομικός περιορισμός δεν μπορεί να το ακυρώσει. Οι Γιορτές Παλιάς Ξάνθης αποτελούν ένα ταξίδι στο χώρο της Τέχνης, του Πολιτισμού και της ψυχαγωγίας, ένα μοναδικό, συναρπαστικό ταξίδι αναμνήσεων που συνδέει το χτες με το σήμερα! Σας υποσχόμαστε μοναδικές, όμορφες βραδιές με συναυλίες, μουσικά αφιερώματα, μουσικοχορευτικές παραστάσεις, εικαστικές εκδηλώσεις που θα ικανοποιήσουν όλους τους συνοδοιπόρους στο ταξίδι αυτό. Εδώ στην φιλόξενη Ξάνθη, η παλέτα των χρωμάτων της ζωής θα πλημμυρίσει με τα έντονα χρώματα του πολιτισμού και της διασκέδασης. Γιατί πολιτισμός σημαίνει, κάθε τι που κάνει ο άνθρωπος για να βελτιώσει και να «χρωματίσει» τη ζωή του. Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί σαν μια παρέα. Γιατί πολιτισμός σημαίνει ζωή! Γιατί η Ξάνθη είναι μια πόλη μαγική, μια πόλη αρχόντισσα.
(Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Aθ. Δημαρχόπουλος)
Κέφι, διασκέδαση και χορός συνθέτουν ένα μαγικό σκηνικό σε μια γκρίζα εποχή, όπου χιλιάδες επισκέπτες θα ξεχυθούν στα γραφικά σοκάκια της Παλαιάς Πόλης της Ξάνθης δίνοντας ζωντάνια και έντονο ρυθμό. Όλοι μαζί, κάτοικοι, σύλλογοι και επισκέπτες ας διασκεδάσουμε, ας χορέψουμε και ας απολαύσουμε τις ομορφιές της Ξάνθης μας. Καλή διασκέδαση σε όλους μας!
(Πασχάλης Λύρατζης Πρόεδρος κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης)  

Οι Γιορτές της Παλιάς Ξάνθης αποτελούν σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της Ξάνθης και ολόκληρης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η Παλιά Ξάνθη προσφέρει το ιδανικό σκηνικό για τις πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Αυτές με τη σειρά τους συμβάλλουν στην ανάδειξη της ιδιαίτερης ομορφιάς και της ιστορίας της Παλιάς Πόλης. Την ίδια ώρα, η κινητοποίηση των πολιτών και η συμμετοχή του κόσμου δημιουργούν ένα κλίμα χαράς, διασκέδασης και καλλιτεχνικής έκφρασης που τόσο έχουμε ανάγκη. Οι Γιορτές της Παλιάς Ξάνθης είναι μια βιωματική εμπειρία που με αφετηρία την πόλη και τον πολιτισμό απευθύνεται σε όλους, ντόπιους και επισκέπτες. Βέβαιος πως και η φετινή διοργάνωση του Δήμου Ξάνθης σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς φορείς της πόλης θα είναι πετυχημένη, εύχομαι σε όλους καλή διαμονή στην περιοχή μας και καλή διασκέδαση.
(Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος)

Οι γιορτές της Παλιάς Ξάνθης, διανύοντας την 3η δεκαετία τους, αποτελούν ένα ξεχωριστό γεγονός και αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης μας. Η γνωριμία με τα γραφικά σοκάκια, τα χρώματα, τη μουσική μας φέρνουν όλους πιο κοντά. Ο πολιτισμός πάντα ήταν ένα σημαντικό στοιχείο της ψυχής της Ξάνθης. Γιατί ο πολιτισμός δεν είναι άλλο παρά μια διαδικασία δημιουργίας. Ίσως ένας τρόπος να ονειρεύεσαι, το καλύτερο, το διαφορετικό, το μυθικό. Όπως η Παλιά Ξάνθη. Οι γιορτές της Παλιάς Ξάνθης αποτελούν την μεγαλύτερη και σημαντικότερη θερινή πολιτιστική εκδήλωση της Βόρειας Ελλάδος. Άλλωστε αυτό φαίνεται και από την συμμετοχή του κόσμου από κάθε γωνιά της χώρας, η οποία είναι παρόμοια με αυτή στο καρναβάλι της Ξάνθης. Πιστεύουμε πως οι επισκέπτες μετά το τέλος της επίσκεψής τους θα αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές για την πόλη μας. Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, είμαι σίγουρος για την επιτυχία και των φετινών γιορτών της Παλιάς Ξάνθης, όπως κάθε χρονιά άλλωστε.
(Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ξάνθης Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης)

Το πρόγραμμα για τις Γιορτές Παλιάς Ξάνθης 2018
Αναλυτικά η αφίσα και όλες οι εκδηλώσεις της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί 1-9 Σεπτεμβρίου στο αρχείο του προγράμματος. (Και σε pdf) : Ανοίξτε τον Σύνδεσμο …


Συγχαρητήρια στους διοργανωτές.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου