ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Η ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΟΤΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΙΜΑ ΤΑ 99Α ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Όπως κάθε χρόνο, η Πανθρακική Ομοσπονδία Νότιας Ελλάδας τίμησε φέτος τα 99 χρόνια από την απελευθέρωση της Θράκης, με ένα διήμερο εκδηλώσεων στην καρδιά της Καλλιθέας και στην καρδιά της Αθήνας.

Το απόγευμα του Σαββάτου 8 Ιουνίου στην κατάμεστη πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα η Ελένη Φιλιππίδου, Διδάκτωρ Λαογραφίας – Ανθρωπολογίας του χορού́ του Πανεπιστήμιου Αθηνών και εντεταλμένη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Σορβόννη Paris 13 ανέπτυξε το θέμα «Η Θράκη στο χώρο και στον χρόνο».
Ακολούθησαν χαιρετισμοί της Προέδρου της ΠΑ.Ο.Ν.Ε. Χριστίνας Αθανασιάδου, του Δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου (συνδιοργανωτή της εκδήλωσης), του επικεφαλής της Δημοτικής Αντιπολίτευσης Κώστα Ασκούνη και του εκπροσώπου του Ελληνικού κοινοβουλίου Αναστάσιου Δημοσχάκη, βουλευτή Έβρου της Ν.Δ.
Αποδόθηκαν τιμητικές πλακέτες στον επίτιμο Πρόεδρο της ΠΑ.Ο.Ν.Ε. και Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλλιθέας Κώστα Πολυχρονίδη για την πολυετή στήριξη του, στην καθηγήτρια χορού και ομιλήτρια του κεντρικού θέματος Ελένη Φιλιππίδου,  στη δημοσιογράφο και παρουσιάστρια της εκδήλωσης Αφέντρα Βαρσαμακίδου, στον δάσκαλο Βυζαντινής μουσικής Σταύρο Χαλιαμπάλια για την τιμητική συμμετοχή του, σε όλους τους Προέδρους και δασκάλους των χορευτικών και σε όλους τους χορηγούς για την υποστήριξη τους.
Την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος Αφέντρα Βαρσαμακίδου.


Συμμετείχαν τα χορευτικά: 

- Χορευτική ομάδα ΠΑΟΝΕ με χοροδιδάσκαλο τον Γιώργο Παντζιαρίδη (χοροί Βόρειας Θράκης).
- Σύλλογος Θρακιωτών και φίλων Θράκης με χοροδιδάσκαλο την Ελένη Φιλιππίδου (χοροί από το Σουφλί).
- Σύλλογος Ποντίων Ζωγράφου, με χοροδιδάσκαλο τον Καρύπη Μωυσή (χοροί του Πόντου).
- Σύλλογος Θρακιωτών και φίλων Θράκης Παιανίας με χοροδιδάσκαλο τον Τσετσίλα Θέμη (χοροί: Ν. Έβρου).
- Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Δάφνης «Ταξιδευτές Πολιτισμού», χοροδιδάσκαλος, Καμνιώτη Ευαγγελία, χοροί: Μακεδονίας, από τη Δράμα.
- Σύλλογος Μακεδόνων και Θρακών Φυλής, χοροδιδάσκαλος, Ελένη Φιλιππίδου, χοροί: Μπογιαλίκια Βόρειας Θράκης.
Μαζί τους ήταν και οι Χορωδίες της Θρακιώτικης Παράδοσης του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Μελισσίων και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Παρασκευής «Κορύβαντες».
Έπαιξαν οι μουσικοί:

- Πέτρος Μήτσιου: γκάιντα.
- Αλέξανδρος Καστανιώτης: γκάιντα, καβάλι.
- Απόστολος Βαλσαμάς: ούτι, τραγούδι.
- Έφη Βαϊρλή: τραγούδι.
- Πασσαδέλης Κώστας: κρουστά.

Η βραδιά έκλεισε με λαϊκό γλέντι που κράτησε μέχρι τα μεσάνυχτα. 
Η εκδήλωση τιμής και μνήμης ολοκληρώθηκε την επομένη μέρα Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 με τη δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στην πλατεία Καρύτση και τον πανηγυρικό της ημέρας από την υπεύθυνη χορευτικών της ΠΑ.Ο.Ν.Ε. Στρατούλα Κουκουρίκου.
Ακολούθησε πορεία και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Δείτε το video :
Το ραντεβού ανανεώθηκε για το 2020,  στα 100 χρόνια από την ενσωμάτωση της Θράκης μας στον εθνικό κορμό.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου