ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Αλλεργία, γρίπη ή κορονοϊός; Πώς θα καταλάβετε τη διαφορά


Ο κορονοϊός έχει προσβάλει περισσότερους από 100.000 ανθρώπους παγκοσμίως. Με όλα αυτά τα αυστηρά προληπτικά μέτρα που παίρνει η μία χώρα μετά την άλλη, είναι φυσικό πολλοί άνθρωποι να ανησυχούν κάθε φορά που αισθάνονται τον λαιμό τους να τους «γαργαλάει» ή που βήχουν. Πόσο δίκιο όμως έχουν;

Αν και ο κορονοϊός είναι κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να πάρουμε σοβαρά, οι πιθανότητες ένα άτομο να κολλήσει τον ιό είναι ακόμη αρκετά χαμηλές. Αλλά αν αναρωτιέστε αν η μπουκωμένη μύτη σας μπορεί να καταλήξει να επιβεβαιώσει το χειρότερο πιθανό σενάριο, το CNNi σε συνεργασία με τον διευθυντή της ιατρικής και ερευνητικής κλινικής Mayo Clinic, Γκρεγκ Πόλαντ, αναλύει τις διαφορές ανάμεσα στα συμπτώματα μιας τυπικής αλλεργίας, ενός κρυώματος, της εποχικής γρίπης, και εκείνες του κορονοϊού.

Βαριά μάτια; Καταρροή μύτης; Πιθανότατα έχετε αλλεργίες – ή κάποιο κρύωμα

Τα αρχικά συμπτώματα των αλλεργιών, του κρυολογήματος, της γρίπης και του κορονοϊού μπορεί να είναι παρόμοια


Δυστυχώς, τα αρχικά στάδια του κρυολογήματος, της γρίπης και του κορονοϊού μπορεί να είναι πολύ παρόμοια και μερικές περιπτώσεις κορονοϊού και γρίπης μπορεί να είναι τόσο ήπιες που δεν προκαλούν ανησυχία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να δώσετε προσοχή για να δείτε εάν τα συμπτώματά σας παραμένουν, ειδικά εάν είστε σε ομάδα υψηλού κινδύνου.

«Ανησυχούμε για τους ηλικιωμένους, τα άτομα με άσθμα ή άλλες πνευμονικές παθήσεις, τα άτομα με καρδιακές παθήσεις ή διαβήτη, καθώς και τις έγκυες γυναίκες».

Κορoνοϊός ή κάτι άλλο;

Κρύωμα ή αλλεργίες:
Κόκκινα μάτια
Μπουκωμένη μύτη
Φτέρνισμα
Γρίπη ή κορoνοϊός
Πυρετός
Κούραση
Πόνοι στο σώμα
Βήχας
Επιδείνωση των συμπτωμάτων

Κορονοϊός
Δυσκολίες στην αναπνοή
Ιστορικό ταξιδιών
Έκθεση, επαφή με γνωστά κρούσματα

Τα συμπτώματα και ο κίνδυνος διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Να είστε σε επικοινωνία με τον ιατρό σας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου