ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ ΑΠ’ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ 10ο ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ 2018 ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ


Την Παρασκευή 29 Ιουνίου στον πολυχώρο τέχνης και σκέψης «Μάνος Χατζιδάκης» στη Ξάνθη έγινε η έναρξη του Πολιτιστικού Ανταμώματος «10ο Αντάμωμα Θρακιωτών» και τα εγκαίνια της έκθεσης παραδοσιακών φορεσιών με 120 φορεσιές της Θράκης αυθεντικές και πιστά αντίγραφα από τη συλλογή του συλλέκτη – ερευνητή Γιώργου Τοπαλίδη.
Οι εκδηλώσεις ήταν προγραμματισμένες για την κεντρική πλατεία και το γήπεδο της πόλης, ωστόσο, τελευταία στιγμή, λόγω βροχής, ορίστηκε ως τόπος το αθλητικό κέντρο Ξάνθης «Φίλιππος Αμοιρίδης».

Το βράδυ της Παρασκευής ο γνωστός Θρακιώτης μουσικός Χρήστος Χατζόπουλος παρουσίασε μουσικοποιητικές δημιουργίες με επίκεντρο τη Θρακιώτικη μουσική παράδοση.
Το απόγευμα του Σαββάτου 30 Ιουνίου στην κεντρική πλατεία της πόλης όλοι οι σύλλογοι με τις σημαίες και τα λάβαρά τους, εκπρόσωποι της Πολιτείας, της Περιφέρειας,  του Δήμου, της Εκκλησίας, με την παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα, υποδέχθηκαν την ιερά εικόνα της Παναγίας της Κοσμοσώτηρας προστάτιδας των Θρακών, που κόμισε με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του στρατού, εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης.
Ακολούθησε η παρέλαση των χορευτικών των συλλόγων από την κεντρική πλατεία στο αθλητικό κέντρο Φίλιππος Αμοιρίδης, όπου έλαβε χώρα η κεντρική εκδήλωση με θέμα «Χίλια χρώματα – χίλιοι χοροί».
Σε ενιαίο κύκλο, όλες οι φυλές της Θράκης πιασμένες χέρι – χέρι χόρεψαν (Ζωναράδικο Μάρηδων, Συρτό Ανατολικής Θράκης, Ξεσυρτό, Χασαπιά, Μπογδάνο και Συγκαθιστό Μαντιλάτο).
Η τριήμερη εκδήλωση ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής με βραβεύσεις των συμμετεχόντων συλλόγων και ιδιαίτερα αυτών που ήρθαν από μακριά όπως ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεταξάδων Έσσλινγκεν Γερμανίας, ο Θρακιώτικος Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρίτας Ντύσσελντορφ Γερμανίας, ο Θρακικός Πολιτιστικός Σύλλογος Στουτγκάρδης, Θρακική Ομοσπονδία Γερμανίας κ.α.
Ακολούθησε Θρακιώτικο γλέντι με ζωντανή μουσική μέχρι αργά το απόγευμα και αποχώρηση όλων, ανανεώνοντας το ραντεβού τους στο 11ο Πανθρακικό Αντάμωμα.
Συμμετείχαν οι Μουσικοί : Βαγγέλης Δημούδης, Βαγγέλης Παπαναστασίου, Κυριάκος Πετράς, Νίκος Βερβερίδης, Σωτήρης Ιντζούδης, Μανόλης Δημούδης και Λίτσα Ουλιανούδη.
Και στο αποχαιρετιστήριο γλέντι οι :  Νίκος Ζαπάρτας, Βαγγέλης Παπαναστασίου, Βαγγέλης Κατσουλίδης , Νίκος Βερβερίδης και Δήμητρα Μπουζαμάνη.

7 Λεπτά video για τα 10α Πανθρακικά Ανταμώματα …
Δείτε το video :
Συγχαρητήρια στους συντελεστές και ιδιαίτερα στον Σύλλογο Εβριτών Ξάνθης, την Π.Ο.Θ.Σ. και τον Δήμο Ξάνθης για την άρτια διοργάνωση του 10ο Πανθρακικού Ανταμώματος στην φιλόξενη πόλη της Ξάνθης. 
Ανυπομονούμε για το επόμενο αντάμωμα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου