ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Η Εβρίτισσα Στεφανία Λυμπερακάκη απ’ το Σοφικό Διδυμοτείχου, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision


H 18χρονη Εβρίτισσα Στεφανία Λυμπερακάκη που κατάγεται από το χωριό Σοφικό Διδυμοτείχου αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας όπου είναι μετανάστες οι γονείς της, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 65ο διαγωνισμό της Eurovision, που θα διεξαχθεί τον Μάιο στο στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχει ήδη επιλεχθεί η νεαρή και ανερχόμενη τραγουδίστρια να εκπροσωπήσει τη γαλανόλευκη, με τραγούδι pop ύφους σε σύνθεση του Δημήτρη Κοντόπουλου, ο οποίος μετρά ήδη αρκετές επιτυχίες στην ιστορία του διαγωνισμού της Eurovision. Στο πλευρό τους φαίνεται να είναι και ο Φωκάς Ευαγγελινός στο κομμάτι της σκηνικής επιμέλειας.
Ποια είναι όμως η συντοπίτισσα μας Στεφανία Λυμπερακάκη;


Η Στεφανία Λυμπερακάκη (Stefania Liberakakis) γεννήθηκε το 2002, στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας και κατάγεται από ελληνική, εβρίτικη οικογένεια από το Σοφικό του Διδυμοτείχου. Tο πρώτο της single “Stupid Reasons” σε σύνθεση και στίχους των Joachim Vermeulen Windsant και Maarten ten Hove κυκλοφόρησε το 2018 ενώ νωρίτερα το κανάλι της στο YouTube είχε γεμίσει με της δικές της διασκευές σε γνωστά ξενόγλωσσα pop κομμάτια. Πρόσφατα, κυκλοφόρησε και η 2η δισκογραφική της δουλειά με τίτλο “Turn around”.
Στο χώρο της Eurovision η ίδια δεν είναι εντελώς άγνωστη.

Το 2016 έλαβε μέρος στον διαγωνισμό της Junior Eurovision ως μέλος του συγκροτήματος Kisses που εκπροσώπησε την Ολλανδία τερματίζοντας στην 8η θέση με 174 βαθμούς. Η νεαρή και ταλαντούχα Στεφανία πέρα από τη μουσική έχει ασχοληθεί και με την υποκριτική καθώς έχει πρωταγωνιστήσει ήδη σε τρεις κινηματογραφικές ταινίες αλλά και σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές.

Στην Ελλάδα οι περισσότεροι γνωρίσαμε τη Στεφανία κατά την απονομή των βραβείων MAD VMA 2019 όταν η ίδια συνεργάστηκε με τις Ilenia Williams και Konnie Metaxa στη διασκευή της διεθνούς επιτυχίας “Con Calma”.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου