ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΡΑΚΗΣ 2016 - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν και φέτος στην Αθήνα οι εκδηλώσεις μνήμης  για τα Ελευθέρια Θράκης 1920 - 2016
Tο Σάββατο 28 Μαΐου 2016 σε μία κατάμεστη από Θρακιώτες και φίλους της Θράκης, Πλατεία Δαβάκη, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Πανθρακική Ομοσπονδία Νότιας Ελλάδας σε συνεργασία με το Δήμο Καλλιθέας, τιμώντας την επέτειο των 96 χρόνων από την απελευθέρωση της Θράκης και την ενσωμάτωσή της στον Εθνικό κορμό.

Ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ιστορικός και δημοσιογράφος κ.Παντελής Αθανασιάδης αναφέρθηκε στα γεγονότα της περιόδου 1920 – 1923 όσον αφορά τη Θράκη και προέβη σε μία πληρέστερη ανάλυση όλης της κοινοβουλευτικής ιστορίας της Θράκης από το 1920 έως σήμερα, με αναφορά στα σημαντικότερα πρόσωπα και γεγονότα.
Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με την παρουσίαση από χορευτικά συγκροτήματα χορών και τραγουδιών από όλη τη Θράκη.

Στο τέλος της βραδιάς ακολούθησε γλέντι και χορός για όλους τους Θρακιώτες που ανταποκρίθηκαν με μεγάλη συμμετοχή!

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι μουσικοί :

Ιντζούδης Σωτήριος (γκάιντα), Κουμής Γιάννης (καβάλι & τραγούδι), Δολιανίτης Πέτρος (ακορντεόν), Γεωργιάδης Κωνσταντίνος (κρουστά)

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απεύθυναν σύντομο χαιρετισμό, ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Κάρναβος Δημήτριος ως συνδιοργανωτής, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Κυριακόπουλος Γιώργος, ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης,  ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών σωματείων κ. Λευτέρης Χατζόπουλος .

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Έβρου  κ. Νατάσας Γκαρά και κ. Δημήτριου Ρίζου, ο αντιπεριφερειάρχης ΝΑ Αττικής κ.Λεωνίδας Μίαρης, O Εβρίτης Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας κ.Νικόλαος Βαφειάδης και ο εκπρόσωπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αιδεσιμολογιότατος Πρωτοπρεσβύτερος Πατήρ Ευστάθιος Γιαννακίδης.
Την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 τελέστηκε δοξολογία εις μνήμην των αγώνων των Θρακών στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Καρύκη στην Πλατεία Καρύτση, παρουσία πλήθους κόσμου, επισήμων και εκπροσώπων πολλών Πολιτιστικών Συλλόγων της Αττικής. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Υπουργός των Οικονομκών κ.Τρύφων Αλεξιάδης.

Στον πανηγυρικό λόγο ο Θρακιώτης Αξιωματικός ε.α και συγγραφέας κ.Γεώργιος Ψύλλας αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα της περιόδου 1920-1923 και τόνισε την ανάγκη της δημιουργίας ενός Μεγάλου Κέντρου Θρακικών Μελετών και Ιστορίας με έδρα τη Ζαρίφειο Παιδαγωγική Ακαδημία στην Αλεξανδρούπολη και παράρτημα στην Αθήνα.  
Ακολούθησε πορεία με τα λάβαρα και τις σημαίες των Συλλόγων  προς το Σύνταγμα όπου έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
Δείτε το Βίντεο που ακολουθεί : ......
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΛΕΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ !!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου