ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Ζωντανεύει ξανά η θρυλική μάχη του Ρούπελ !


Σε πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμάζεται και φέτος η αναπαράσταση, που θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Μαΐου

Χιλιάδες επισκέπτες αναμένεται να προσελκύσει φέτος η αναβίωση της μάχης του Ρούπελ. Οι διοργανωτές της εκδήλωσης «ΡΟΥΠΕΛ 1941. Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ» (www.roupel1941.gr) εργάζονται πυρετωδώς και υπόσχονται ένα αξέχαστο διήμερο στις 13 και τις 14 Μαΐου.
Στη φετινή εκδήλωση, εκτός από το κύριο δρώμενο της αναπαράστασης της μάχης και της παράδοσης του οχυρού Ρούπελ (Κυριακή 14/5/2017 στις 11 π.μ.), ξεχωριστή θα είναι και η παρουσία – επίδειξη των αεροσκαφών Τ-6Α ΤΕΧΑΝ ΔΑΙΔΑΛΟΣ και F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας (Σάββατο 13/5/2017).

Στιγμιότυπα από την περσινή αναπαράσταση της μάχης και την παράδοση του οχυρού Ρούπελ. Χιλιάδες άνθρωποι επισκέπτονται κάθε χρόνο την εντυπωσιακή αναπαράσταση της μάχης του Ρούπελ

Παράλληλα μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε τρισδιάστατες απεικονίσεις (διοράματα) που θα αναπαραστήσουν το ελληνικό και το γερμανικό στρατόπεδο εκστρατείας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το εσωτερικό στοάς του οχυρού Ρούπελ του 1941 και στρατόπεδο Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος Κορέας (1950-1955).

Το πλούσιο πρόγραμμα προβλέπει επίσης εκθέσεις και άλλες δράσεις, που θα δώσουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να ενημερωθούν για τη Μάχη των Οχυρών και το μεγάλο επίτευγμα κατασκευής της Γραμμής Μεταξά την περίοδο 1936-1940.

Κεντρικός οργανωτικός φορέας της αναβίωσης της μάχης του Ρούπελ είναι ο Δήμος Σιντικής. Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα των υπουργείων Eθνικής Αμυνας, Τουρισμού και του υφυπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, ενώ έχουν την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.




ΠΗΓΗ: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου