ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 20 Απριλίου 2019

60 χρόνια πριν: Το πρώτο στην ιστορία δελτίο ΠΡΟ-ΠΟ έδωσε «χρυσά» κέρδη σε ένα νικητή


Εξι δεκαετίες «ζωής» συμπληρώνει φέτος το δημοφιλές παιχνίδι του ΟΠΑΠ, ΠΡΟ-ΠΟ, που απευθύνεται στους λάτρεις του ποδοσφαίρου και των… προγνωστικών.

Ηταν 1η Μαρτίου του 1959 όταν έκανε πρεμιέρα το ΠΡΟ-ΠΟ με ένα δελτίο που περιείχε 12 βασικούς αγώνες, καθώς και επιπλέον δυο αναπληρωματικά ματς -τα αποτελέσματα των οποίων θα ίσχυαν μόνο σε περίπτωση αναβολής ή ματαίωσης κάποιων εκ των βασικών αγώνων.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΠΑΠ, για το πρώτο δελτίο επιλέχθηκαν αναμετρήσεις κυρίως από την τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος 1959. Παρά ταύτα, ο ΟΠΑΠ συμπεριέλαβε και αγώνες της Β΄ κατηγορίας των Ε.Π.Σ. Αθήνας, Ε.Π.Σ. Πειραιά και Ε.Π.Σ. Μακεδονίας, καθώς και από το πρωτάθλημα Ιταλίας (Βερόνα – Νοβάρα και Ταράντο – Αταλάντα).
Το πρώτο δελτίο ΠΡΟ-ΠΟ / Φωτογραφία: Βικιπαίδεια

«Ποδαρικό» με ντέρμπι για το ΠΡΟ-ΠΟ

Το πρώτο ματς που περιελήφθη στο πρώτο δελτίο ΠΡΟ-ΠΟ του 1959 ήταν αυτό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.
Για την ιστορία, ο Ολυμπιακός κέρδισε εκείνο τον αγώνα, με σκορ 2-0, και επομένως το σημείο που κέρδιζε ήταν ο άσσος («1»).
Ακολουθούσαν, μεταξύ άλλων, οι αναμετρήσεις ΑΕΚ – Εθνικός, Απόλλων Θεσσαλονίκης – Αρης, ΠΑΟΚ – Πανιώνιος, Ηλυσιακός – Ατρόμητος. 
Εδωσε «χρυσά» κέρδη

Από τα επίσημα στοιχεία προκύπτει ότι για το πρώτο δελτίο ΠΡΟ-ΠΟ συμπληρώθηκαν 213.670 στήλες.

Εν τέλει, σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», υπήρξε ένας μόνο νικητής με 12 επιτυχίες, ο οποίος κέρδισε 228.360 δραχμές, ένα ποσό εξαιρετικά υψηλό για την εποχή.

Επρόκειτο για τον Νίκο Πάσσαρη, κάτοικο Αθήνας. Πέραν του 12αριού, 48 ακόμη παίκτες «έπιασαν» 11άρι και μοιράστηκαν 6.757 δραχμές. 





Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου