ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕΤΑΞΙΟΥ 2017 ΣΤΟ ΣΟΥΦΛΙ ΕΒΡΟΥ

Από 23 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου 2017 διοργανώνονται ακόμη μια χρονιά στο Σουφλί Έβρου οι «Γιορτές Μεταξιού», που έχουν ως αφορμή την ιστορία του μεταξιού, μια ιστορία πολιτισμού, κοινωνικής ευημερίας, ανόδου και άνθισης του εμπορίου και της αρχιτεκτονικής, της γέννησης εργατικών κινημάτων και διεκδικήσεων, η οποία σφράγισε την πολιτιστική κληρονομιά και παράδοση της πόλης του Σουφλίου. Η ιστορία αυτή γράφηκε και με τις προσπάθειες του Συλλόγου Φίλων της Μετάξης «Η Χρυσαλλίδα», με ημερίδες, ομιλίες, διαγωνισμούς σχεδίου μόδας με βάση το μετάξι, με εκθέσεις και γιορτές, που εκτός από την ιστορική μνήμη βοηθούν να τεθούν νέοι στόχοι για τη σηροτροφία και τη μεταποίηση του μεταξιού, αλλά και για το μέλλον του ίδιου του Σουφλίου. Στις φετινές «Γιορτές Μεταξιού» συμμετέχουν σύλλογοι, μουσεία και επαγγελματίες της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. 
Κατά τη διάρκεια των γιορτών, ο επισκέπτης της πόλης θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει:  διαδραστική αναβίωση της παλιάς εποχής με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων και καλλιτεχνικών εγκαταστάσεων, δράσεις για μικρούς και μεγάλους μοτοσικλετιστές, θεατρικά εργαστήρια, παρουσιάσεις βιβλίων, να ξεφαντώσει στο Πανελλήνιο αντάμωμα χορευτικών συγκροτημάτων, να παρακολουθήσει τις μελέτες και εργασίες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Νέου Πανεπιστημίου της Σόφιας. Επίσης θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει πολλά εργαστήρια ζωγραφικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας για παιδιά, αλλά και κινηματογραφικές προβολές, φωτογραφικές εκθέσεις, εκθέσεις μεταξωτών ρούχων, ροκ και έντεχνες συναυλίες. Ακόμη, θα έχει τη χαρά να ξεναγηθεί στο μεγαλύτερο μέρος του ιστορικού Βιοτεχνικού Συγκροτήματος Τζίρε, αλλά και σε όλα τα σημαντικά σημεία της πόλης, όπως μουσεία και κτήρια αρχιτεκτονικής αξίας, αφού θα υπάρχουν παντού δράσεις και εκδηλώσεις.
Κορυφαία θα είναι η μεγάλη συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου με τους Γιάννη Κότσιρα, Μίλτο Πασχαλίδη, Χρήστο Θηβαίο και Μαριάννα Πολυχρονίδη με τίτλο «ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΞΙ», που θα λάβει χώρα  την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017 και ώρα 9 μ.μ. στο Βιομηχανικό Συγκρότημα Τζίβρε.
Ο Σύλλογος Φίλων της Μετάξης «Η Χρυσαλλίδα» σας προσκαλεί στις Γιορτές Μεταξιού 2017 για να γίνετε κοινωνοί της πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης του Σουφλίου, αλλά και για να νιώσετε τους παλμούς των δρόμων  της πόλης του Μεταξιού.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου