ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

ΟΡΕΣΤΕΙΑ 2017 – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Από Παρασκευή 23 έως και Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 ο Δήμος Ορεστιάδας και η ΔΗ.ΚΕ.Π.Α.Ο. διοργανώνουν τριήμερες εκδηλώσεις για τα «γενέθλια» της ακριτικής Ορεστιάδας. Φέτος η Ορεστιάδα γιορτάζει «94 χρόνια δημιουργίας» με : μουσικοχορευτικές παραστάσεις και δρώμενα από παραδοσιακούς συλλόγους της περιοχής, θεατρικές παραστάσεις, σύγχρονες μουσικές και χορωδιακές παραστάσεις, εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, αγγειοπλαστικής, κοσμήματος, χειροτεχνίας, που θα λάβουν χώρα στο Άλσος Ανδριανουπόλεως, στο υπαίθριο Δημοτικό θέατρο Ορεστιάδας, στο παλιό Δασαρχείο και στο πολιτιστικό πολύκεντρο Ορεστιάδας και με αθλητικούς αγώνες, που θα διεξαχθούν στο παλαιό κλειστό γυμναστήριο Ορεστιάδας. Θα υπάρξει έκθεση αυτοκινήτου – μοτοσικλέτας και ενημέρωση για την εθελοντική αιμοδοσία. 
Ξεχωρίζει μια μουσική παράσταση που ανταμώνει φωνές και ήχους από την Ανατολή ως τη Δύση, από την Ήπειρο ως την Τζαζ, από τα Βαλκάνια ως τη Λατινική Αμερική. Ένα ταξίδι ανάμεσα στα σύνορα που μας θυμίζει ότι μαζί με τους λαούς ταξιδεύουν και οι πολιτισμοί τους! Η Αρετή Κετιμέ, η Εύη Σιαμαντά και ο Πάνος Ζώης σε μία παράσταση έκπληξη. Επί σκηνής η συνθέτρια Σοφία Νάτσιου με την εξαμελή μπάντα της. 
Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ν. Ορεστιάδας και Περιφέρειας θα είναι ανοιχτό για το κοινό όλες τις μέρες των Ορεστείων, τις ώρες 10:00΄με 13:00′ και 18:00′ με 21:00′ και η βιβλιοθήκη του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Αδριανουπόλεως, θα είναι ανοιχτή για το κοινό όλες τις μέρες των Ορεστείων, τις ώρες 19:00′ με 23:00′.
Το Σάββατο, 24.06.2017 στην Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης & Αγίας Παρασκευής Νέας Βύσσας θα γίνει Αρχιερατικός Εσπερινός στη  μνήμη των εν Αδριανουπόλει Αγίων και την Κυριακή, 25.06.2017 στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων θα γίνει Όρθρος, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Δοξολογία για την ίδρυση της Νέας Ορεστιάδας, μνημόσυνο για τους ιδρυτές της και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Μητροπολίτου Πολύκαρπου Αδριανουπόλεως – Νέας Ορεστιάδας. Την ίδια ημέρα θα γίνει  η «14η Συνάντηση» των απανταχού Ορεστιαδιτών και φίλων, που διοργανώνει ο Σύλλογος Απογόνων Καραγατσιανών και Αδριανουπολιτών «Η Ορεστιάδα». 
Τέλος, η XVI Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού Διδυμοτείχου, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις, θα παρουσιάσει μια μουσικοχορευτική παραδοσιακή βραδιά με τη συμμετοχή του προσωπικού της και των οικογενειών τους και τη συνοδεία της στρατιωτικής μουσικής.     
Η Ορεστιάδα γιορτάζει και μας προσκαλεί !



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου