ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Αφιερωμένο στη Ζωή Λάσκαρη το 18ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας.

Η μεγαλύτερη Γιορτή του Ερασιτεχνικού Θεάτρου της χώρας γίνεται φέτος 18!
Δεκαοκτώ χρόνια συμπληρώνει φέτος το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που διοργανώνεται στη βορειότερη και νεότερη πόλη της Ελλάδας, τη Νέα Ορεστιάδα Έβρου, όπου και φέτος το Γκατζολάκι, η δημοφιλής μασκότ του, συνεχίζει ακάθεκτο να τρυπώνει τη μουσούδα του παντού, να πεισμώνει, να αισιοδοξεί, να χαμογελά, να δημιουργεί, να ελπίζει..!
Έτσι, από την Κυριακή 27 Αυγούστου έως και τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017, διοργανώνεται το 18ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας με ένα πλούσιο πρόγραμμα θεατρικών παραστάσεων από όλη την Ελλάδα. Οι ερασιτεχνικοί θίασοι φτάνουν στον ακριτικό Έβρο για να λάβουν μέρος σε έναν θεατρικό διαγωνισμό που αέναο στόχο έχει την ανάδειξη του καλού Ερασιτεχνικού Θεάτρου και τη συνεχή βελτίωση του καλλιτεχνικού αποτελέσματος όλων αυτών που, χωρίς οικονομικές απολαβές αλλά με κατάθεση ψυχής, αφιερώνουν ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής τους στο Θέατρο.
Τιμώμενα πρόσωπα του φετινού Φεστιβάλ ο Γιάννης Στάνκογλου (27/8) και η Αντιγόνη Γλυκοφρύδη (3/9)
Η Κριτική Επιτροπή του 18ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στη Νέα Ορεστιάδα Έβρου, με τους συγκεκριμένους αξιόλογους, έμπειρους και καταξιωμένους καλλιτέχνες, διασφαλίζει για μία ακόμη χρονιά τη σοβαρή και έγκυρη αξιολόγηση των Ερασιτεχνικών Θιάσων που λαμβάνουν μέρος στην τελική φάση του διαγωνιστικού μέρους. Την Κριτική Επιτροπή που θα παρακολουθήσει και θα αξιολογήσει όλες τις παραστάσεις στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο της Νέας Ορεστιάδας, αποτελούν οι (αλφαβητικά): Αντιγόνη Γλυκοφρύδη (ηθοποιός), Αντώνης Θεοδωρακόπουλος (ηθοποιός), Άννα Κουρή (ηθοποιός), Ντίνα Κώνστα (ηθοποιός) Γιάννης Μαργαρώνης (χορογράφος), Χρήστος Σιμαρδάνης (ηθοποιός), Πάνος Σκουρολιάκος (σκηνοθέτης, ηθοποιός).
Το Φεστιβάλ παρουσιάζει, όπως κάθε χρόνο, ο Αλέξης Κωστάλας
Μετά τον ξαφνικό θάνατό της, ο Διόνυσος οργανώνει δράσεις τιμώντας τη μνήμη της Ζωής Λάσκαρη τόσο κατά την τελετή έναρξης όσο και καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, το οποίο πριν 3 χρόνια τίμησε με την παρουσία της και έζησε από κοντά τον παλμό της καρδιάς του ερασιτεχνικού θεάτρου. Στη συνέχεια, η Ζωή Λάσκαρη προχώρησε σε μια μεγάλη δωρεά προς το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας, χαρίζοντας δεκάδες εξαιρετικά κοστούμια από το βεστιάριό της, γυναικεία και ανδρικά.
*******************************
Το Πρόγραμμα
Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ορεστιάδας, κάθε βράδυ στις 21:00΄
(σε περίπτωση κακοκαιρίας στο “Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ”)
Κυριακή 27 Αυγούστου
- Τελετή Έναρξης
- «Μήδεια» του Μποστ, από τη Θεατρική Ομάδα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Περάμου Καβάλας (εκτός συναγωνισμού)
- Αφιέρωμα-Τιμητική Διάκριση στον ηθοποιό Γιάννη Στάνκογλου
Δευτέρα 28 Αυγούστου
- Έναρξη του διαγωνιστικού μέρους.
Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας – Μακρακώμης με το έργο “Το θαύμα της Άννυ Σάλιβαν” του Γουΐλιαμ Γκίπσον
Τρίτη 29 Αυγούστου
Θεατρικό Εργαστήρι “Μελίνα Μερκούρη” του Δήμου Νεάπολης – Συκεών με το έργο “Ο Φιάκας” του Δημοσθένη Μισιτζή
Τετάρτη 30 Αυγούστου
Θεατρική Ομάδα Βόλου “Θρυαλλίδα” με το έργο “Ο Έβρος απέναντι” των Θανάση Παπαθανασίου & Μιχάλη Ρέππα
Πέμπτη 31 Αυγούστου
“Θεάτρου Περιπέτεια” Θεσσαλονίκης με το έργο “Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού” του Ιάκωβου Καμπανέλλη
Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου
Θεατρική Ομάδα Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου με το έργο “4 Εβδομάδες & κάτι” της Ρίτσας Γεωργιάδου
Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου
Θεατρική Ομάδα Φιλοπρόοδου Ομίλου Καρδαμύλων Χίου με το έργο “Συμπέθεροι απ” τα Τίρανα” των Θανάση Παπαθανασίου & Μιχάλη Ρέππα
- Τέλος διαγωνιστικού μέρους.
Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου
- Θεατρική παράσταση με το έργο «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη (μετάφ. Λάκη Λαζόπουλου), από τον Θεατρικό Σύλλογο Διδυμοτείχου ΘΕΑ.ΣΥ. (εκτός συναγωνισμού)
- Αφιέρωμα-Τιμητική Διάκριση στην ηθοποιό Αντιγόνη Γλυκοφρύδη
- Απονομή των βραβείων
Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου
Τα παιδία παίζει… Θέατρο! Τα Παιδικά Θεατρικά Εργαστήρια και οι Εφηβικές Ομάδες του ΔΙΟΝΥΣΟΥ παρουσιάζουν τις παραστάσεις τους.
Διοργάνωση: ΔΙΟΝΥΣΟΣ Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ορεστιάδας και την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας (ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο.)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου