ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Η ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Ν. ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΙΜΗΣΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΗ ΘΛΙΒΕΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟ «ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΘΡΑΚΩΝ 1914»

Το πρωί του Σαββάτου 17 Μαρτίου 2018 στον Ιερό Ναό του Άγιου Σώστη στη Νέα Σμύρνη, η Πανθρακική Ομοσπονδία Νότιας Ελλάδας τέλεσε μνημόσυνο στη μνήμη των προγόνων μας που σφαγιάσθηκαν στις 6 Απριλίου του 1914 κατά τους διωγμούς της Ανατολικής Θράκης, που χαρακτηρίστηκαν ιστορικά ως το «ΜΑΥΡΟ ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΘΡΑΚΩΝ».
Στη λιτή τελετή το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι βουλευτών της Θράκης, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, πρόεδροι και μέλη των θρακικών συλλόγων με τις παραδοσιακές φορεσιές και τα λάβαρά τους.
Ιδιαίτερη συγκίνηση μετέδωσε με τον λόγο του ο νομικός και συγγραφέας Σταμάτης Γεωργούλης κάνοντας μια σύντομη ανάδρομη στα γεγονότα της εποχής εκείνης όπως η Ιστορία τα κατέγραψε. Δεν παρέλειψε βέβαια κλείνοντας να συνδέσει το χθες με το σήμερα αναφερόμενος στους δύο στρατιωτικούς από τον Έβρο που βρίσκονται σήμερα αιχμάλωτοι στην Τουρκία.  
Ακολούθησε ειδική προσευχή για τους δύο κρατούμενους στρατιωτικούς και η τελετή ολοκληρώθηκε με καφέ και συζήτηση στην αίθουσα δεξιώσεων της εκκλησίας.  
Ας είναι αιώνια η μνήμη των αδικοχαμένων προγόνων μας και ας ελπίσουμε ότι ο Ελληνισμός δεν θα ξαναζήσει αντίστοιχες στιγμές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου