ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Ορεστιάδα: Πλήθος κόσμου με μία απαίτηση: "Φέρτε πίσω τα παιδιά μας"


Μαζικά οι κάτοικοι της Ορεστιάδας, και όχι μόνο, συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής 11 Μαρτίου 2018 στην κεντρική πλατεία της πόλης, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, του Δημήτρη Κούκλαντζη και του Άγγελου Μητρετώδη, που κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Ανδριανούπολης.

Στη συγκέντρωση βρέθηκαν άνθρωποι κάθε ηλικίας, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν σχεδόν όλοι οι φορείς της πόλης και του νομού. Παρόντες ήταν, όπως γράφει το evros-news.gr, ο δήμαρχος της Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης και ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου Δαμασκηνός.
Προηγήθηκε η ποδηλατοπορεία στο Τελωνείο των Καστανεών στην οποία συμμετείχαν δεκάδες ποδηλάτες του ποδηλατικού συλλόγου «Ρήσος» Ορεστιάδας. Ξεκίνησαν από την πλατεία της Ορεστιάδας και αφού διένυσαν τα χιλιόμετρα ως το ακριτικό χωριό, όπου έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό από τους κατοίκους, επέστρεψαν στην πόλη προκειμένου να πάρουν μέρος και αυτοί στη συγκέντρωση συμπαράστασης.


Οι 105 Σύλλογοι που συμπαραστάθηκαν στη Συγκέντρωση για τους Έλληνες στρατιωτικούς κρατούμενους στις φυλακές της Ανδριανούπολης :
Μήνυμα της Κίνησης Αλληλεγγύης Πολιτών Αλεξανδρούπολης από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ορεστιάδα στις 11 Μαρτίου 2018

"Η αλληλεγγύη δεν είναι θεωρία. Η αλληλεγγύη δεν είναι ευχολόγια. Η αλληλεγγύη για να έχει αντίκρυσμα και αποτέλεσμα πρέπει να είναι απτή και έμπρακτη!
Σ' αυτό το πλαίσιο καλούμε όλην την τοπική κοινωνία σε εμπάργκο και μποϋκοτάζ προς τις αγορές της Αδριανούπολης και της Κεσσάνης. Είναι το μόνο αποτελεσματικό "όπλο" που διαθέτουμε.
Ας το εκμεταλλευτούμε!
Η στοιχειώδης εθνική αξιοπρέπεια και η στοιχειώδης πατριωτική ευαισθησία το επιβάλλουν!
Μην τους ενισχύουμε οικονομικά.
Αλλιώς στέλνουμε λάθος μηνύματα προς την απέναντι πλευρά.
Καλή δύναμη στον Άγγελο και στον Δημήτρη και καλή Πατρίδα!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου