ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Το «SUZI TROS» φέρνει γεύση Ελλάδας στην καρδιά του Λονδίνου


Νοστιμιές από τη Βόρεια Ελλάδα στα πιάτα του απαιτητικού βρετανικού κοινού

Μια θρυλική κινηματογραφική ατάκα της αξέχαστης και πολυαγαπημένης ηθοποιού Ρένας Βλαχοπούλου έδωσε το όνομα ενός ελληνικού εστιατόριου στο Λονδίνο που  ξετρελαίνει τους καλοφαγάδες με πιάτα γεμάτα από γεύση και άρωμα... Ελλάδας!

«Σούζυ τρως» έλεγε η Ρένας Βλαχοπούλου στην Παριζιάνα προς την καρατερίστρια Ρένα Πασχαλίδου και που να φανταζόταν ότι από τα τέλη Ιουνίου του 2019 η φράση αυτή θα «βάφτιζε» ένα εστιατόριο στη βρετανική πρωτεύουσα. Ο λόγος για το «Suzi Tros» που άνοιξε από την ομάδα του επιτυχημένου Mazi που άρχισε να λειτουργεί επίσης στο Νότινγκ Χιλ, πριν από 7 χρόνια.
Δεν πρόκειται φυσικά για την πρώτη προσπάθεια Ελλήνων στη συγκεκριμένη πόλη και στον συγκεκριμένο χώρο, αλλά το όνομα που επελέγη  και που ενδεχομένως όλοι έχουμε χρησιμοποιήσει κάποια στιγμή στη ζωή μας,  πραγματικά κεντρίζει το ενδιαφέρον για το τι έχουν να πουν οι άνθρωποι πίσω από αυτή την επιχείρηση. Το newsbeast.gr, εντόπισε ότι ένας εξ αυτών που κινεί τα νήματα του «Suzi Tros» είναι η κ. Χριστίνα Μουράτογλου που έχει καταγωγή  από τη Θεσσαλονίκη. Ένας νέος άνθρωπος,  που μας μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο απαιτητικό περιβάλλον του Λονδίνου καθώς και για όλα εκείνα που κάνουν τον συγκεκριμένο χώρο πραγματικά ιδιαίτερο. Από τη συζήτηση δεν έλειψαν και  οι αναφορές στο Brexit που ανησυχεί πολύ για τις ενδεχόμενες συνέπειες του.
- Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τον χώρο της μαγειρικής και των εστιατορίων;


Αν και πάντα είχα μεγάλη αγάπη για το φαγητό και τα  εστιατόρια ήταν λίγο θέμα συγκυριών. Αν και πάντα είχα μεγάλη αγάπη για το φαγητό και τα εστιατόρια ήταν λίγο θέμα συγκυριών.

Είχα σταματήσει να δουλεύω στον χώρο των δημοσίων σχέσεων και έψαχνα να ξεκινήσω κάτι δικό μου και πιο δημιουργικό. Μια φίλη εκείνο τον καιρό άνοιγε  ένα delicatessen στο Chelsea και γνωρίζοντας την αγάπη μου για τον χώρο μου πρότεινε να συνεργαστούμε.

- Πώς βρεθήκατε στο Λονδίνο; 

Στο Λονδίνο βρέθηκα μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου στη Σκωτία. Είχα πει ότι θα έμενα για ένα με δυο χρόνια το πολύ, αλλά δεν έφυγα ποτέ.

- Ήταν εύκολος ο δρόμος για να ανοίξετε εστιατόρια στη συγκεκριμένη πόλη;

Και ναι και όχι. Το Λονδίνο είναι μια πολύ απαιτητική και ανταγωνιστική πόλη με τρελούς ρυθμούς. Από την άλλη κάποια γραφειοκρατικά πράγματα είναι πολύ πιο απλά σε σχέση με την Ελλάδα.

«Η φράση "Σούζυ τρως" αντιπροσωπεύει όλους τους καλοφαγάδες»

- Πώς προέκυψε η ιδέα για το «Souzy Tros» και το όνομά του;

Μετά την επιτυχία του Mazi, θέλαμε να ανοίξουμε ένα δεύτερο ελληνικό εστιατόριο στο Λονδίνο, λίγο διαφορετικό όμως, δείχνοντας μια ακόμα πλευρά του ελληνικού φαγητού. «Σούζυ τρως» είναι μια έκφραση που χρησιμοποιούσα πολλές φορές στην καθημερινότητά μου για να πειράξω αγαπημένα πρόσωπα. Αντιπροσωπεύει όλους τους καλοφαγάδες.

- Έχετε δει την ταινία, σας άρεσε; 

Αμέτρητες φορές. Είναι μια από τις πιο αγαπημένες ελληνικές ταινίες.

- Τι γεύσεις προτείνετε στους πελάτες σας; 

Καπνιστή μελιτζάνα με ταχίνι και μέλι, κροκέτες με μετσοβόνε και μπέικον, ταρτάρ γαρίδας.
- Η καταγωγή σας από τη Βόρεια Ελλάδα πώς έχει επηρεάσει την αντίληψή σας για τη μαγειρική και αυτά που προσφέρετε στο κατάστημά σας;

100%. Αυτά που σερβίρουμε στο μαγαζί είναι εμπνευσμένα από τα παιδικά μου χρόνια και τα βιώματά μου.

- Είναι απαιτητικοί πελάτες όσοι περνούν το κατώφλι του Suzi Tros και γενικά το διεθνές κοινό;
Το κοινό του Λονδίνου είναι πολύ απαιτητικό. Του Nότινγκ Χιλ ακόμα περισσότερο.

- Χρησιμοποιείτε υλικά από την Ελλάδα κι αν ναι ποια είναι αυτά;

Ταραμά, φέτα, λάδι, ρίγανη, αλάτι, μέλι, τσάι του βουνού, θυμάρι. Απαραίτητα ελληνικά.
- Πώς αντιμετωπίζετε το ενδεχόμενο ενός άτακτου Brexit; Σας φοβίζει το σκηνικό που διαμορφώνεται;

Πολύ! Το 90% των εργαζομένων μας είναι Έλληνες. Όλα μας τα κρασιά και τα ποτά είναι ελληνικά και τα περισσότερα προϊόντα έρχονται από την Ευρώπη. Ήδη η πτώση της λίρας έναντι του ευρώ για εμάς είναι μεγάλο πλήγμα καθώς αγοράζουμε τα πάντα πιο ακριβά από παλιά χωρίς ακόμα να έχουμε αυξήσει τις δικές μας τιμές.

- Θα ερχόσασταν πίσω στην Ελλάδα;

Δεν αποκλείω κανένα ενδεχόμενο, αλλά προς το παρόν η ζωή μου είναι εδώ.





ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου