ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

ΟΡΕΣΤΕΙΑ 2016 – ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ , ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ


Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκαν από το Δήμο Ορεστιάδας και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας οι τριήμερες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης «ΟΡΕΣΤΕΙΑ», για τη συμπλήρωση 93 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Ορεστιάδας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή 24 Ιουνίου με εθελοντική αιμοδοσία, με τη βράβευση των Πασχάλη Μαυρίδη και Γεώργιου Κολοκοτρώνη για την προσφορά τους στην παράδοση του τόπου και με μουσικοχορευτικό ταξίδι απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας, που παρουσίασαν πολιτιστικοί σύλλογοι της πόλης.

Το πρωί του Σαββάτου 25 Ιουνίου τελέστηκε θεία λειτουργία και μνημόσυνο των προγόνων μας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου της Ανδριανούπολης και το απόγευμα αρχιερατικός εσπερινός στη μνήμη των Αγίων της Ανδριανούπολης στην Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης και Αγίας Παρασκευής Νέας Βύσσας.  Παράλληλα στην Ορεστιάδα ο Σύλλογος απογόνων Ανδριανουπολιτών και Καραγατσιανών διοργάνωσε ομιλία για τη Μικρασιατική Καταστροφή. Τέλος, το βράδυ στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο ακολούθησε αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο «Μίκης … ο Ερωτικός» από τις  παιδική, εφηβική και τετράφωνη χορωδία ενηλίκων του Δημοτικού Ωδείου Ορεστιάδας. 
Οι εκδηλώσεις της Κυριακής 26 Ιουνίου ξεκίνησαν με την αρχιερατική θεία λειτουργία – δοξολογία για την ίδρυση της Νέας Ορεστιάδας και το μνημόσυνο στη μνήμη των προγόνων μας στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων. Διοργανώθηκε αγώνας πρακτικής σκοποβολής στο σκοπευτήριο Νεοχωρίου και ακολούθησε η 13η συνάντηση των απανταχού Ορεστιαδιτών στο Άλσος Ανδριανουπόλεως  με τη συμμετοχή του μουσικού σχήματος του συλλόγου Ορεστιαδιτών Θεσσαλονίκης και της ορχήστρας «Τρίπτυχο – Ένας». Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με τη βράβευση των αθλητών του βόλεϊ Ηλία Γραμματικόπουλου και Στέλιου Κεμενετζή και τις συναυλίες της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορεστιάδας και του συγκροτήματος του Σταύρου Χαλιαμπάλια. 
Κατά το τριήμερο των εκδηλώσεων υπήρχαν παράλληλα εκθέσεις φωτογραφίας, αγωνιστικού αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας, ενώ το Λαογραφικό Μουσείο Ορεστιάδας παρέμεινε ανοιχτό για το κοινό από το πρωί έως το βράδυ.   
Η Ορεστιάδα και φέτος τίμησε το παρελθόν της και έδωσε ελπίδα στο μέλλον της. 

Δείτε το βίντεο ...
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΜΑΣ !!! 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου