ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑ.Ο.Ν.Ε. ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ

       Η παράδοση της Θράκης είχε την τιμητική της την παραμονή των Χριστουγέννων στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών
Τραγούδια, μελωδίες και έντονο χρώμα από την παράδοση της Θράκης «πλημμύρησαν» το Σάββατο το πρωί, παραμονή Χριστουγέννων, την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Αντιπροσωπεία της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νότιας Ελλάδας, αποτελούμενη από τα μέλη του Δ.Σ. της, από μέλη των Συλλόγων που την απαρτίζουν και από ένα τμήμα της Χορευτικής της Ομάδας, επισκέφτηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο, για να του τραγουδήσει τα παραδοσιακά κάλαντα της Θράκης.

Τα μέλη χορευτικής ομάδας της ΠΑ.Ο.Ν.Ε. μαζί με το χοροδιδάσκαλό τους Γιώργο Πατζιαρίδη, τραγούδησαν θρακιώτικα τραγούδια και παρουσίασαν στον Αρχιεπίσκοπο χαρακτηριστικά δείγματα από την πλούσια χορευτική παράδοση του τόπου. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο βουλευτής Έβρου, κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης.
Στην προσφώνησή του προς το Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος ο Αντιπρόεδρος της ΠΑ.Ο.Ν.Ε. Πασχάλης Σταυρίδης τόνισε ότι η οικονομική κρίση, αλλά κύρια η κρίση των θεσμών και των αξιών επιτάσσει, τόσο η Εκκλησία με το τεράστιο κοινωνικό έργο της, όσο και οι πολιτιστικοί φορείς με τη συνεισφορά τους στην κοινωνική συνοχή, να αναπτύξουν σχέσεις συνεργασίας και αλληλεγγύης, προκειμένου να δυναμώσουν τον κοινωνικό ιστό και να αλλάξουν την εικόνα της κοινωνικής απομόνωσης και αδιαφορίας.
Η Γενική Γραμματέας της ΠΑ.Ο.Ν.Ε. Χριστίνα Αθανασιάδου παρέδωσε ένα βιβλίο σχετικό με την παράδοση και τη λαογραφία της Θράκης στον Μακαριώτατο ως ενθύμιο της Χριστουγεννιάτικης αυτής συνάντησης.
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη τα μέλη της ΠΑ.Ο.Ν.Ε., λέγοντάς τους ότι «δημιουργείτε μια άλλη ατμόσφαιρα και ξεχνάμε τις δυσκολίες που υπάρχουν», τόνισε την ιδιαίτερη σχέση που τον συνδέει με την ακριτική Θράκη, την οποία, όπως επισήμανε, έχει προγραμματίσει να επισκέπτεται τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο. Παρατήρησε δε χαριτολογώντας, ότι φέτος ξεπέρασε αυτό το όριο, καθώς επισκέφτηκε τρεις φορές τη Θράκη, ενώ στο σημείο αυτό μνημόνευσε την υποδοχή, που του επιφύλαξαν οι πιστοί στη Νέα Βύσσα Έβρου, η οποία του προξένησε ιδιαίτερα θετική εντύπωση. Τέλος, διαβεβαίωσε τους συνομιλητές του ότι παρακολουθεί συστηματικά τα τραγούδια και την παράδοση της Θράκης, υπενθυμίζοντας με την ευκαιρία ότι συνδέεται με στενή φιλία με τον Χρόνη Αηδονίδη.
Και του χρόνου να είμαστε καλά υπερήφανοι Θρακιώτες !


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου