ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ 2017


 Δείτε ποιος καλωσορίζει τους επισκέπτες της Ξάνθης και του Καρναβαλιού μέχρι και την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου. Θα είναι εκεί 24 ώρες το 24ωρο στην είσοδο της πόλης!!! Είναι ο Βασιλιάς Καρνάβαλος τον οποίο τοποθέτησαν  τα συνεργεία του Δήμου στο 3ο χιλιόμετρο Ξάνθης Καβάλας στον κόμβο με τον περιφερειακό… Πάμε δυνατά πάμε όλοι μαζί οι Θρακιώτες να στηρίξουμε τον μοναδικό θεσμό της Ξάνθης που φέρνει στην πόλη τουλάχιστον 300.000 κόσμο !!!.
 Δείτε το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου των αποκριάτικων εκδηλώσεων ΞΑΝΘΗ 2017

 Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

 19:30 Βραδινή Καρναβαλική Παρέλαση

Τα αποκριάτικα πληρώματα που θα πάρουν μέρος στην μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής, ξεκινώντας στις 19:30 από την διασταύρωση 28ης Οκτωβρίου και Καβάλας, θα παρελάσουν χορεύοντας σε ξέφρενους καρναβαλικούς ρυθμούς. Η παρέλαση θα καταλήξει στην Κεντρική Πλατεία όπου το γλέντι θα συνεχιστεί μ’ ένα ξέφρενο πάρτι. Μουσική επένδυση από τον Θέμη Γεωργαντά τον Joe Vida και τον DJ Morrello.
  20:00 Ετήσιος χορός Συλλόγου Εβριτών Ξάνθης
Τη στιγμή που η πόλη της Ξάνθης, για μια ακόμα χρονιά παραδίδεται στους ρυθμούς του σύγχρονου Ξανθιώτικου Καρναβαλιού, ο Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης επιμένει να εμπλουτίζει το πολιτιστικό γίγνεσθαι της περιοχής μας με παραδοσιακούς παλμούς.
 Για τους Εβρίτες, η παράδοση μπορεί να αποτελέσει ανεπανάληπτο αντίδοτο στη σημερινή γκρίζα πραγματικότητα και να εμπνεύσει αισιόδοξα μηνύματα για μια ανθρώπινη και καλύτερη επόμενη μέρα. Με αυτήν την πίστη, μας καλούν σε ένα εκστατικό αποκριάτικο ξεφάντωμα με την καθοδήγηση των αρχέγονων ήχων του μουσικού συγκροτήματος «Εβρίτικη Ζυγιά», που ειδικά την βραδιά αυτή θα συνυπάρξει με τους βιρτουόζους μουσικούς Νίκο Μπόζογλου στο ακορντεόν και Νίκο Ζάρκο στο κλαρίνο. Μαζί τους θα γίνουμε όλοι μια παρέα, θα ταξιδέψουμε με τρόπο μοναδικό και ανεπανάληπτο στη χώρα του Διονύσου, στη χώρα του αέναου κεφιού, της διασκέδασης και της απόδρασης από την πραγματικότητα. Οι Αποκριές το επιβάλουν.

 22:30 Carnival Latin Party
Το εργαστήρι latin της ΦΕΞ, διοργανώνει το Carnival Latin Party με πολύ κέφι και χορό.Στο εργαστήριο διδάσκονται οι χοροί Salsa Cubana, Rueda de Casino, Bachata, Merengue, Rumba Cubana, Reggaeton, Kizomba, Paso Doble, Samba, Cha-cha. Οργάνωση ΦΕΞ / Εργαστήρι Latin Salsa της ΦΕΞ
 Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017
 Είσοδος Πόλης (από Καβάλα)
 13.30 «Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση»
Το αποκορύφωμα των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών, η Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση είναι πια γεγονός… Μια πόλη με αστείρευτο κέφι, χορό και τραγούδι υποδέχεται πλήθος κόσμου. Άρματα, χιλιάδες καρναβαλιστές, μικροί, μεγάλοι ξεχύνονται στους δρόμους της πόλης σε ξέφρενους ρυθμούς, σε μία πανδαισία χρωμάτων, ήχων και γλεντιού. Σε μουσική επένδυση από τον Dj Joe Vida. Η Ξάνθη συνεχίζει να διατηρεί την πρωτοπορία του αποκριάτικου ξεφαντώματος. Η παρέλαση ξεκινάει από την είσοδο της πόλης, το γνωστό Φόρο, και μέσω της 28ης Οκτωβρίου περνάει από την Κεντρική Πλατεία για να καταλήξει στο χώρο του γηπέδου του ΑΟΞάνθης, όπου βρίσκονται τα στέκια των συλλόγων. Εκεί ξεκινάει ένα ξέφρενο γλέντι, ένα μεγάλο πάρτι στο πάρκο απέναντι από το γήπεδο με τη συμμετοχή όχι μόνο των Καρναβαλιστών αλλά και του κόσμου
Μουσική από τον DJ Morrello, πυροτεχνήματα, άφθονο κρασί και χορός.
Την Καρναβαλική Παρέλαση για τη Δημόσια Τηλεόραση θα παρουσιάσει ο Θέμης Γεωργαντάς και η Μαρία Παπαδοπούλου.
 18:00 Γέφυρα Ποταμού Κόσυνθου
Μία ακόμη Καρναβαλική Παρέλαση έφτασε στο τέλος! Και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αναβιώνει το Ξανθιώτικο έθιμο «το κάψιμο του Τζάρου» στον ποταμό Κόσυνθο. Ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα σηματοδοτεί το τέλος του καρναβαλιού. Πλήθος κόσμου, ντόπιοι και επισκέπτες, παρακολουθούν τη λήξη των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών κάτω από τη λάμψη ενός εντυπωσιακού σόου με πυροτεχνήματα.
Ο «Τζάρος» ή η «Τζάρους» κατά τους κατοίκους της Ανατολικής Θράκης, ήταν ένα κατασκευασμένο ανθρώπινο ομοίωμα, τοποθετημένο πάνω σε έναν σωρό από πουρνάρια. Την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς καιγόταν στο κέντρο αλάνας, πλατείας ή σε υψώματα, για να μην έχουν το καλοκαίρι ψύλλους. Το έθιμο αυτό το έφεραν οι πρόσφυγες από το Σαμακώβ της Ανατολικής Θράκης και αναβιώνει κάθε χρόνο από τους κατοίκους του ομώνυμου συνοικισμού, ο οποίος βρίσκεται κοντά στη γέφυρα του ποταμού Κόσυνθου της Ξάνθης.
 Καθαρή Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017  Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης
Λαογραφικές εκδηλώσεις Καθαρής Δευτέρας
Και φέτος την Καθαρή Δευτέρα όλοι δρόμοι οδηγούν στη Δ.Ε. Σταυρούπολης Ξάνθης. Κάτοικοι και πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής, περιμένουν να υποδεχθούν τους καρναβαλιστές της κυριακάτικης παρέλασης, άλλα και όσους θέλουν να περάσουν την ημέρα τους σε έναν τόπο με μοναδικά πολιτιστικά, λαογραφικά και αρχιτεκτονικά στοιχεία, στην καρδιά ενός φυσικού παράδεισου της κοιλάδας του ποταμού Νέστου.
 



ΠΗΓΗ: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - xanthinews.gr

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου