ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Η ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Ν. ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΠΙΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ 2017


 Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017 το απόγευμα στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεών της, η ΠΑ.Ο.Ν.Ε. έκοψε την καθιερωμένη Βασιλόπιτα με θερμές ευχές για την ευόδωση των προσδοκιών όλων για υγεία, ευημερία, πρόοδο και κάθε καλό, κατά τη νέα χρονιά. 
 Την πίτα ευλόγησε ο πατήρ Παντελεήμων της Ι.  Μ. Νίκαιας, ως εκπρόσωπος του  Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα.
 Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Βουλευτές Έβρου Δημήτριος Ρίζος, Νατάσσα Γκαρά και Αναστάσιος Δημοσχάκης.

 Επίσης τίμησαν αυτήν με την παρουσία τους ο πρώην Υπουργός και πρώην Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Ιωάννης Πανούσης, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής, οι Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος του Δήμου Καλλιθέας, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Πεύκης, Αντιπρόεδρος του Δήμου Αθηναίων και οι Πρόεδροι των: Ηπειρωτών Αθήνας, Μακεδόνων Αθήνας, Κρητών Αθήνας, Κωνσταντινοπολιτών Καλλιθέας, του Συνδέσμου Αλέξανδρος Φιλίππου Έλλην Μακεδών, του Συλλόγου Ποντίων Λαυρίου καθώς και οι Πρόεδροι όλων των στην Αττική Θρακικών Συλλόγων. 

  Η εκδήλωση άνοιξε με την προσφώνηση των παρισταμένων από την Υπεύθυνη Εκδηλώσεων της ΠΑ.Ο.Ν.Ε. Σίσσυ Καζακίδου, ενώ στη σύντομη ομιλία του ο Πρόεδρός της Κωνσταντίνος Πολυχρονίδης τόνισε μεταξύ άλλων την αναγκαιότητα στήριξης της Θράκης μας και διατήρησης του πολιτισμού,  των ηθών και εθίμων της.

 Μετά τις ευχές του Προέδρου της ΠΑ.Ο.Ν.Ε. ακολούθησε η κοπή και το μοίρασμα της Βασιλόπιτας από τη Γενική Γραμματέα αυτής Λούλα – Χριστίνα Αθανασιάδου.
 Το χώρο της εκδήλωσης πλημμύρισαν παραδοσιακές Θρακιώτικες νοστιμιές, Θρακιώτικη μουσική και Θρακιώτικοι χοροί.

 Το χορό άνοιξε η χορευτική ομάδα της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νότιας Ελλάδας και συμμετείχαν όλοι οι παραβρισκόμενοι.


 Η εκδήλωση αυτή σηματοδότησε ένα ακόμα ιστορικό αντάμωμα των Θρακών της Αττικής και απέδειξε πως, όσο υπάρχει Πολιτισμός, υπάρχει και Πατρίδα.

Και του Χρόνου Θρακιώτες !!!









1 σχόλιο: