ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Τους πολιούχους της Αγίους Θεοδώρους τίμησε η Ορεστιάδα και οι Ορεστιαδίτες Θεσσαλονίκης και Αθήνας

«Θεοδώρεια» είναι ο τίτλος των θρησκευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται με την ευκαιρία του εορτασμού των Πολιούχων της Νέας Ορεστιάδος Αγίων Θεοδώρων, από την Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου.
Τους πολιούχους της Αγίους Θεοδώρους τίμησε και φέτος η Ορεστιάδα, «επί τη εορτή του δια κολύβων θαύματος», το Σάββατο της Α΄ Εβδομάδος των Νηστειών, με επίκεντρο τον φερώνυμο Μητροπολιτικό Ναό. Στις λατρευτικές εκδηλώσεις προσήλθαν, προσκεκλημένοι του οικείου Μητροπολίτου κ. Δαμασκηνού, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων κ. Τιμόθεος και Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, συνοδευόμενος υπό του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Κρήτης Αρχιμανδρίτου Προδρόμου Ξενάκη. Το εσπέρας της παραμονής, του Πανηγυρικού Εσπερινού προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος ευλόγησε τους άρτους, μίλησε επίκαιρα και εν συνεχεία έψαλε την Α΄ Στάση των Χαιρετισμών. 
Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, ενώ τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος. Ακολούθησε η πάνδημη λιτανεία της ιεράς εικόνος των Αγίων και των ιερών λειψάνων τους.
Την λιτανεία, που πλαισίωνε ο ιερός κλήρος, στρατιωτικό άγημα και η Φιλαρμονική της Μεραρχίας και του Δήμου, παρακολούθησαν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Δήμαρχος Ορεστιάδος Βασίλης Μαυρίδης, ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Στρατηγός Δημήτριος Μπονώρας, ο Διοικητής της 3ης Ταξιαρχίας, Ταξίαρχος Ανδρέας Φλωράτος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδος Πασχάλης Συριτούδης, οι Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιπροσωπείες σχολείων με τις σημαίες τους, εκπρόσωποι φορέων και πολιτιστικών συλλόγων και πλήθος κόσμου, που έσπευσε αυθόρμητα να εκφράσει την ευλάβειά του και την βαθειά πίστη του.
Με μεγάλη επιτυχία επίσης τιμήθηκε ο εορτασμός των Αγίων Θεοδώρων, πολιούχων της γενέτειράς τους και από τον Σύλλογο Ορεστιαδιτών Θεσσαλονίκης. 
Ξεκίνησαν το πρωί με την καθιερωμένη αρτοκλασία στον Ιερό Ναό της Αγίας Θεοδώρας, συνέχισαν με καφέ και κεράσματα στην αίθουσα της μονής και ολοκλήρωσαν τη γιορτή με εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Φιλίππειον», όπου τους τίμησαν με την παρουσία τους ο Σύλλογος Άνω Σαγήνης "Το Λεοντάριο" παρουσιάζοντας χορούς της περιοχής με το χορευτικό τους τμήμα !

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ορεστιαδιτών Θεσσαλονίκης ευχαρίστησε και συνεχάρη για την συμμετοχή τους στην εκδήλωση την πρόεδρο του Συλλόγου Άνω Σαγήνης Ελένη Εμμανουηλίδου καθώς και τον χοροδιδάσκαλο τους Δημήτρη Πανταζή.
Ο Παραδοσιακός Θρακιώτικος χαλβάς ήταν μια προσφορά του ζαχαροπλαστείου Τεμπρίδη από την Ορεστιάδα.

Και στην Αθήνα το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 ημέρα εορτής των Αγίων Θεοδώρων, πολιούχων της Ορεστιάδας ο Σύλλογος Ορεστιαδιτών Αθήνας τέλεσε Αρτοκλασία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών όπου ιερούργησε ο Ορεστιαδίτης Πατέρας Θεμιστοκλής Χριστοδούλου.
Στην συνέχεια ο Σύλλογος προσέφερε καφέ, αναψυκτικά κλπ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ναού. Τους άρτους και τα κεράσματα προσέφερε ο  Γιώργος (Γωγός) Παπαδόπουλος. 
Τα αναψυκτικά, τους καφέδες και την δαπάνη της αίθουσας προσέφερε η Άννα Πεντιφράγκα στην μνήμη του πατέρα της Αριστείδη.
Τα παραδοσιακά χαλβαδάκια ήρθαν και αυτά από το ζαχαροπλαστείο Τεμπρίδη στην Ορεστιάδα.

Για μία ακόμη χρονιά οι Ορεστιαδίτες απανταχού της Χώρας τίμησαν τους Πολιούχους της Γενέτειρας τους.
Και του χρόνου Ορεστιάδα μας !









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου