ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του Θρακιώτη Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή στο Μόναχο

Εφέτος συμπληρώνονται 68 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου, διεθνούς φήμης, Θρακιώτη μαθηματικού Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή ... Οι Θρακιώτικες ρίζες του Καραθεοδωρή προέρχονται από τον πατέρα του Στέφανο Καραθεοδωρή ο οποίος ήταν νομικός από την Κωνσταντινούπολη με καταγωγή από το Μποσνοχώρι ή Βύσσα (σήμερα μεταφέρθηκε στη Νέα Βύσσα του Νομού Έβρου) της Δυτικής Θράκης.
Ο Καραθεοδωρής πέθανε, ως γνωστό, στις 2 Φεβρουαρίου 1950 στο Μόναχο και ετάφη στις 6 Φεβρουαρίου 1950 στο κοιμητήριο Waldfriedhof Μονάχου.

Με αφορμή την θλιβερή αυτή επέτειο, η Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του Καραθεοδωρή, την Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσαν ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμος, ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης και ο Πρεσβύτερος-Οικονόμος Πλούταρχος Κωσταντινίδης.

Παρέστησαν η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Μόναχο Παναγιώτα Κωνσταντινίδου, ο πρόεδρος του Θρακικού Συλλόγου Μονάχου Χρήστος Γκουλιαμάνης, το μέλος του Θρακικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Νταλακίδης, η εκπαιδευτικός και πρώην διευθύντρια του Λυκείου Μονάχου Εύα Γρίβα, η οποία έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τον Καραθεοδωρή και ο σύζυγός της Ιωάννης Γρίβας.
Η φετεινή επιμνημόσυνη δέηση έλαβε χώρα για τελευταία φορά στο κοιμητήριο Waldfriedhof Μονάχου, για το λόγο ότι, μετά από απόφαση της επιζώσης δισέγγονης του μακαριστού Καραθεοδωρή, ο κίονας, ύψους 2,5 μέτρων, που είναι στον τάφο του Καραθεοδωρή, θα μεταφερθεί και θα τοποθετηθεί στην αυλή του ιερού Ναού των Αγίων Πάντων Μονάχου, για να θυμίζει εσαεί στις νεώτερες και μελλοντικές γενεές των Ελλήνων και των Γερμανών τη μεγάλη μαθηματική διάνοια και μορφή του Θρακιώτη Καραθεοδωρή, μπροστά στην οποία υποκλίθηκε και ο ίδιος ο Άιστάιν.
ΠΗΓΗ: ROMFEA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου