ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Μαγικές στιγμές στο φεστιβάλ Πόλις Ονείρων. Για το Μάνο στην ΞάνθηΕκπληκτικές είναι οι σκηνές αλλά και οι στιγμές που έχουν ζήσει όσοι συμμετέχουν και όσοι παρακολουθούν το φεστιβάλ των Μουσικών Σχολείων «Ξάνθη Πόλις Ονείρων» που...
διεξάγεται στην Ξάνθη και έχει πλέον αγκαλιαστεί από όλη την τοπική κοινωνία.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης, με μια εντυπωσιακή τελετή που ξεκίνησε από την Πλατεία Μητροπόλεως, πέρασε από τα στενά της Παλιάς Πόλης και κατέληξε στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης, γνωστό και ως Οικία Χατζιδάκι.

Με μουσική χωρίς μικροφωνικές και μια ατμόσφαιρα μυσταγωγίας μέσα στα σοκάκια του παραδοσιακού οικισμού. Με άρωμα περασμένων δεκαετιών και με την παρουσία του Μάνου παντού γύρω από την  εντυπωσιακή τελετή που κατέληξε στην αυλή όπου μεγάλωσε και ανακάλεσε τις μνήμες που έχει καταγράψει ο ίδιος από το σπίτι !
H τρίτη χρονιά του θεσμού

Ο θεσμός που έχει αφιερωθεί στο μεγάλο Έλληνα συνθέτη από τη γενέτειρά του διεξάγεται με μεγάλη επιτυχία, με τους νέους μουσικούς σε κάθε γωνιά της πόλης και σε διάφορες σκηνές που έχουν στηθεί σε πολλά σημεία.

Συμμετέχουν μουσικά σχολεία από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ κορυφώνεται το βράδυ του Σαββάτου με την εντυπωσιακή τελετή που θα γίνει μπροστά στο Δημαρχείο, με τη μεγάλη ορχήστρα να παίζει Χατζιδάκι με μαέστρο το Νίκο Κηπουργό,  Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ «Ξάνθης Πόλις Ονείρων». Πέρυσι στο ίδιο σημείο καταγράφηκε ένα εντυπωσιακό ρεκόρ με την ορχήστρα των 1.700 μουσικών (!) υπό τη διεύθυνση του Ν. Κηπουργού, κάτι που είναι πιθανό να καταρριφθεί στην τελετή λήξης του Σαββάτου

Κάθε μουσικό σχολείο συνοδεύεται από ένα πλήθος εθελοντών που προέρχονται από συλλόγους γονέων, πολιτιστικούς συλλόγους, φορείς και απλούς πολίτες.


ΠΗΓΗ: TROMAKTIKO
WWW.VELOSNEWS.COM
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου