ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΡΑΚΗΣ 2017 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ Ν. ΕΛΛΑΔΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερη συγκίνηση  ολοκληρώθηκαν στην Αθήνα και φέτος οι πανηγυρικές εκδηλώσεις για τα 97 χρόνια από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό . 
Το Σάββατο 27 Μαΐου στην πλατεία Δαβάκη Καλλιθέας με την παρουσία Πολιτικών, Στρατιωτικών και Τοπικών Αρχών, Πολιτιστικών φορέων, Πολιτιστικών Συλλόγων και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη θρακιώτικη γιορτή υπό τους ήχους της «Εβρίτικης Ζυγιάς», με το χορευτικό τμήμα  του συλλόγου «Δίδυμα Τείχη», τα χορευτικά σύνολα της ΠΑ.Ο.Ν.Ε. και δυο χορευτικούς  συλλόγους από την  Αττική.
Η παρουσίαση της εκδήλωσης έγινε από το Θρακιώτη ηθοποιό Ρένο Χαραλαμπίδη και σ’ αυτήν παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι πρόεδρος και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων Ελευθέριος Χατζόπουλος και Απόστολος Πολυμένης, ο εκπρόσωπος Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης – Γερμανίας Γεώργιος Τερζούδης και ο Υπεύθυνος Πολιτιστικών Εκδηλώσεων της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. Αθανάσιος Στράτος.  Ο  Πρόεδρος της ΠΑ.Ο.Ν.Ε. Κωνσταντίνος Πολυχρονίδης απένειμε αναμνηστική τιμητική πλακέτα στην Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών ΔΟΜΝΑ ΒΙΖΒΙΖΗ και πρώην Πρόεδρο της ΠΑ.Ο.Ν.Ε. Αναστασία Χουρδάκη και η Υπεύθυνη Χορευτικών της ΠΑ.Ο.Ν.Ε. Εύη Κυριακίδου στον Πρόεδρο και Δάσκαλο του χορευτικού τμήματος του συλλόγου «Δίδυμα Τείχη» Απόστολο Πολυσάκη.
Ακολούθησε θρακιώτικο γλέντι για όλους με κέφι και λαϊκή συμμετοχή.
Την οργάνωση της εκδήλωσης είχε η Πανθρακική Ομοσπονδία Νότιας Ελλάδας και ο Δήμος Καλλιθέας.
Την Κυριακή 28 Μαΐου το πρωί τελέσθηκε δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στην Πλατεία Καρύτση και μετά την εκφώνηση του συγκινητικού πανηγυρικού από το Διεθνολόγο – Νομικό Σταμάτη Γεωργούλη, ακολούθησε πορεία υπό βροχή και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην καρδιά της Αθήνας, στο Σύνταγμα.

Δείτε το video :
Οι Θρακιώτες τίμησαν και φέτος την Ιστορία της Μεγάλης Πατρίδας τους και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 2018.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου