ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Έγινε 11 χρονών το iPhone

Έντεκα χρόνια συμπληρώθηκαν την Τρίτη 9 Ιανουάριου 2018 από την ημέρα που ο ιδρυτής της Apple και τότε διευθύνων σύμβουλός της, Στιβ Τζομπς, παρουσίαζε το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2007 για πρώτη φορά το iPhone, το οποίο κυκλοφόρησε μετέπειτα στα καταστήματα και πιο συγκεκριμένα στις 29 Ιουνίου 2007. Εντεκα χρόνια μετά, το iPhone καταγράφει πωλήσεις περισσότερες από 1,5 δισεκατομμύρια συσκευές. Χαρακτηριστικό της μεγάλης εμπορικής επιτυχίας του iPhone είναι ότι μόνο κατά το τέταρτο τρίμηνο χρήσης του τρέχοντος οικονομικού έτους, τα καθαρά κέρδη της Apple ανήλθαν στα 10,71 δισεκατομμύρια δολάρια, (ένα ποσό που αντιστοιχεί στο 60% του ΑΕΠ της Κύπρου) ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν στα 52,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η ανάπτυξη της ιδέας του iPhone, ξεκίνησε το 2004, όταν η Apple συγκέντρωσε μια ομάδα 1.000 εργαζομένων, για να δουλέψουν πάνω στο άκρως εμπιστευτικό “Project Purple”. Ο Τζομπς ήθελε τοτε να στρέψει το ενδιαφέρον της ομάδας μακριά από τα tablet, προς τα κινητά τηλέφωνα με τεχνολογία αφής. Εξάλλου, πεποίθησή του ήταν ότι τα κινητά τηλέφωνα πρόκειται να αποτελέσουν πολύ σημαντικές συσκευές σε ό,τι αφορά στην πρόσβαση φορητών συσκευών σε πληροφορίες και ως εκ τούτου θα πρέπει να έχουν εξαιρετικό λογισμικό. Τα δύο αρχικά μοντέλα, το ένα των 4 GB στην τιμή των 499 δολαρίων και των 8 GB στην τιμή των 599 δολαρίων, διατέθηκαν αρχικά προς πώληση μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τους καταναλωτές να σχηματίζουν ουρές για να το αποκτήσουν. Έπειτα από την θερμή υποδοχή των καταναλωτών στις ΗΠΑ, το iPhone κυκλοφόρησε ακολούθως σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Γερμανία το Νοέμβριο του 2007 και σε Ιρλανδία και Αυστρία την άνοιξη του 2008.


Αξίζει να σημειωθεί ότι  από το 2007 έως και σήμερα, η Apple έχει λανσάρει  συνολικά δέκα διαφορετικές σειρές  iPhone, με τελευταίο το iPhone X.ΠΗΓΗ: DIGITAL LIFE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου